Hirdetés
USA

Brittney Griner még egy hónapig biztosan előzetes letartóztatásban marad:

:

Hirdetés

Ügyvédjének tájékoztatása szerint Brittney Griner előzetes letartóztatását egy hónappal meghosszabbították az orosz hatóságok. Alexander Boykov az AP hírügynökségnek elmondta, hogy szerinte a viszonylag rövid hosszabbítás azt jelzi: Griner ügye hamarosan bíróság elé kerül.

A kétszeres olimpiai bajnok centert februárban vették őrizetbe egy moszkvai repülőtéren, miután állítólag  hasisolajat tartalmazó, elektromos cigarettához való patronokat találtak a poggyászában. Kábítószercsempészettel vádolják, melyért akár 10 év börtönbüntetést kaphat,

Pénteken Griner megbilincselve, narancssárga kapucnis pulóverben jelent meg a rövid meghallgatáson egy Moszkva melletti bíróságon.

Mint ismert, amerikai kormányzat a közelmúltban megváltoztatta álláspontját a világklasszis center oroszországi fogva tartásával kapcsolatban. Az új kormányzati álláspont szerint az orosz kormány jogtalanul tartja fogva Grinert. Ez azt jelenti, hogy az amerikai kormány nem feltétlenül vár tovább, hogy Griner ügye az orosz jogrendszerben fusson végig és megpróbál tárgyalni a hazatéréséről. Lapértesülések szerint Bill Richardson, az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete, aki évek óta nemzetközi túsztárgyalóként dolgozik, szintén közreműködik az ügyben.

Hirdetés