Hirdetés
Magyarország

Brittney Sykes-szal azonnali hatállyal szerződést bontott a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A Sopron Basket a hivatalos honlapján adta hírül, hogy Brittney Sykes-szal azonnali hatállyal szerződést bontott a klub.

Brittney Sykes, itt tartózkodása rendkívül rövid ideje alatt, immár másodszor, súlyosan megszegte a közöttünk fennálló szerződést azzal, hogy a megadott határidőre nem érkezett meg, az edzésmunkába nem kapcsolódott be. Nem egy edzés kihagyásáról van szó, hanem mindkét esetben több napról.

Ezúttal a játékos semmilyen elfogadható magyarázattal nem tudott szolgálni arra a kérdésre, hogy miért van távol. Ügynökével történt egyeztetés után, maga az ügynök sem tudta rábeszélni, hogy azonnali hatállyal szüntesse be szerződés szegő magatartását és térjen vissza Sopronba, ezért a klub nevében rendkívüli felmondással éltem.

Brittney Sykes egy egészen kivételes adottságokkal rendelkező játékos, aki akár hosszútávon is megoldást jelenthetett volna klubunk számára hátvéd poszton, ám az atletikus adottságok, a gyorsaság, a kiváló fizikum még nem minden. Különös tekintettel a mi klubunkban, ahol az elért eredményeink tükrében nem lehet szempont az, hogy szemet hunyjunk egy játékos sorozatos fegyelmezetlenségére, önmaga érdekeinek a közösség alapvető szabályai fölé helyezésére, a szerződésünk semmibe vételére.

Rendkívül aggasztónak tartom azt a gyakorlatot, amely egyre inkább elharapódzóban van, miszerint egyes játékosok úgy tekintenek a FIBA európai és nemzeti bajnokságaira, mint valami téli üdülésre. Semmibe veszik, nem tisztelik az írott szerződéseket és úgy közlekednek, ahogy azt kedvük tartja.

– idézi Török Zoltán, ügyvezető gondolatait a Sopron Basket honlapja.

Brittney Sykes az Euroligában négy találkozón 34.2 perc alatt 16.5 pontot, 5.3 lepattanót és 7.3 gólpasszt átlagolt, a magyar bajnokságban kilenc összecsapáson 27.1 perc alatt 17.8 pont, 5.3 lepattanót és 5.2 gólpassz volt az átlaga.

Hirdetés