Hirdetés
Európa

Brittney Sykes, Victoria Vivians és Ezi Magbegor teljesítményét méltatják az Euroliga honlapján:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A válogatott szünetig négy fordulót teljesített a mezőny a női kosárlabda Euroligában. A sorozat hivatalos honlapján összegyűjtötték a statisztikai mutatók alapján az eddigi legjobb teljesítményeket, azokat a játékosokat, akik esélyesek lehetnek az MVP címre.

A magyar csapatok játékosai közül a Sopron Basket keretéből Brittney Sykes és Ezi Magbegor, míg az Atomerőmű KSC Szekszárdból Victoria Vivians szerepel az összeállításban.

Az első öt pozícióban álló játékoshoz külön indoklást is készítettek a FIBA szakírói. Ennek megfelelően Brittney Sykes-ről bővebben is olvashatunk.

A kis körkép azzal a felvetéssel indul, hogy a soproniak szezonját alapjaiban határozza meg Brittney Sykes teljesítménye. A szerzők szerint az amerikai játékos hamar előlépett és nem csak támadásban, de védekezésben is kiváló számokat produkált. A gyorsasága és az, ahogy olvassa a játékot, tartja azon a szinten a védekezését, ami tavaly a Sopront jellemezte és hozzásegítette a trófea elhódításához. Az összeállítás azzal zárul, ha Sykes tartja a formáját, Final4 szerepléshez segítheti a Sopront.

Az eddigi négy fordulóban Brittney Sykes 16.5 pontot, 5.3 lepattanót, 7.3 gólpasszt és 3.5 szerzett labdát átlagolt. A teljesítmény-index átlaga 22.3. Ezzel összességében a második helyen áll az MVP címért zajló versenyfutásban. Mindössze a prágaiak világbajnok sztárja Alyssa Thomas előzi meg.

A rangsorban 7. helyen áll Victoria Vivians. Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa 21.3 pontot, 6.3 lepattanót és 3.5 gólpasszt átlagolt eddig. A teljesítmény-index átlaga 20.5.

A 10. pozíciót tudhatja magáénak Ezi Magbegor 11.5 pont és 7.3 lepattanó átlaggal. A teljesítmény-index átlaga 17.5 EFF

A magyar csapatok játékosai mellett Alyssa Thomas – ZVVZ USK Praha, Steph Mavunga – BC Polkowice, Jonquel Jones – CBK Mersin Yenisehir Bld, Megan Gustafson – Olympiacos SFP, Valeriane Vukusavljevic – ZVVZ USK Praha, Natasha Howard – Fenerbahce Alagoz Holding és Aleksandra Crvendakic – Perfumerias Avenida szerepel az összeállításban.

Hirdetés