Hirdetés
Archivum

Brnói kupadöntõ Csehországban:

:

Hirdetés

Vasárnap és hétfõn Brno ad otthont a Cseh Kupa négyes döntõjének. A házigazda város két csapatot is delegál a Final Four-ba.

Csehországban a klubok és a szövetség megállapodásának értelmében az USK Praha kihagyja a kupa küzdelmeit. Ennek oka, hogy akkora fölényben van Natalia Hejkova gárdája, mely mellett teljesen esélytelenek az üldözõk. A hiányukban viszont a többi csapat elõtt is megnyílik az út egy trófea megszerzésére.

A négyes döntõ helyszíne Brno lesz, a házigazda pedig a Jan Bobrovsky ügyvezetése alatt mûködõ Handicap Brno. Az egykori Euroliga-gyõztes nagy klub jogutódja. A másik – jelenleg erõsebb – brnói gárda, az utóbbi években Valosun Brno néven szereplõ csapat a KP Brno is ott lesz a tornán. Nem kizárt, hogy ezen két klub egymás ellen vívja a finálét.

A KP Brno a Slavia Praha gárdájával mérkõzik. A két alakulat ugyanannyi gyõzelmet gyûjtött idén és a tabella 3., illetve 4. helyét foglalják el. A két keretet tekintve viszont a KP Brno erõsebbnek tûnik. A Handicap Brno a Truntnov gárdájával találkozik. A Brno 12/9, míg a Trutnov 11/10-es mutatóval rendelkezik a bajnokságban. Két stabil középcsapatról van szó, kiélezett küzdelemre lehet számítani. A szervezõk nem titkoltan nagyon szeretnének városi rangadót a hétfõ esti fináléra, hiszen arra vélhetõen minden jegy elkelne.

Hirdetés