Hirdetés
3x3

Bronzérmes a magyar válogatott a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokságon

Magyarország - Németország 19-13

FIBA 3x3 U18 World Cup 2021
Debrecen, Magyarország

Magyarország: Horváth Boglárka 5, Nagy Réka 5, Horváth Dóra 5, Szabó Zita 4.

Németország: Frieda Mizzi Bühner 5, Greta Sophie Kröger 2, Elisa Mevius 4, Lina Falk 2.

Hirdetés

Bronzérmes a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokságon a Horváth Boglárka, Horváth Dóra, Nagy Réka, Szabó Zita összeállítású magyar válogatott. Földi Attila együttese a vasárnap délutáni bronzmérkőzésen 19-13-ra győzte le Németországot.

A mérkőzés első percében 2-0-s előnyre tettek szert a németek, de Szabó Zita duplájával gyorsan egyenlítettünk. Innen újra elléptek 4-2-re a németek, Horváth Boglárka és Horváth Dóra találataival azonban 4-4-nél utolértük riválisunkat. Az első megszakításig viszont újra a németek kerültek előnybe. A szusszanásnyi pihenőre 6-4-ről vonultak a csapatok.

Visszatérve a pályára, riválisunk tovább növelte a különbséget. 7-4 után a legjobbkor jött Horváth Dóra két találata és ezzel 7-6-ra visszajöttünk. Egy kicsit a németek kezdeti lendületét is sikerült megakasztani ezzel. Egyenlíteni azonban nem tudtak a mieink. A németek megszakították kisebb kosárcsendjüket és 8-6-ra módosították az eredményt. Innen fordultak a felek a mérkőzés második felébe. Egyre idegesebbek voltak a csapatok, érződött mindenkin, hogy érem a tét. A második megszakításig nem is született több pont, 8-6-ról fordultak ide a csapatok.

Visszatérve a pályára Szabó Zita duplájával 8-8-nál egyenlítettünk, majd Horváth Dóra büntetőjével 9-8-nál a vezetést is átvettük. Egy német lépéshiba után ismét támadhattunk és Horváth Dóra tett vissza egy lepattanót, amivel 10-8-ra szakadtunk el. A németek büntetővel szépítettek, de erre Szabó Zita azonnal válaszolt egy duplával. A németek is gyorsan betaláltak. Ekkor egy kicsit pontosítani kellett az eredményen. A gyors kosárváltásokban ugyanis nem pontosan könyveltek az asztalnál, de talán jól is jött a kis pihenő a csapatoknak. Miután minden rendeződött, 12-10-nél a németek technikait kaptak és Nagy Réka büntetőjével 13-10-re szakadtunk el.

Az utolsó két percben 13-11-re felzárkóztak a németek, de Horváth Boglárka középtávolijával és duplájával 16-11-re léptünk el. Ekkor még 50 másodperc volt a bronzmeccsből. A németek is betaláltak kétszer, de erre Horváth Boglárka ismét válaszolt. Az utolsó 20 másodpercbe érve 17-13 állt az eredményjelzőn. Kilenc másodperccel a vége előtt Nagy Réka duplája alakította ki a végeredményt. Innen riválisunk nem talált be. A dudaszót követően összeölelkezve ünnepelt a pályán a magyar válogatott. Sokáig emlékezetes tornán minden mérkőzésen hatalmasat harcolva szereztek rendkívül értékes bronzérmet a mieink.

Hirdetés