Hirdetés
Archivum

Bronzérmes a VBW CEKK Cegléd:

:

Hirdetés

A VBW CEKK Cegléd 77-69-es gyõzelmet aratott a CMB Cargo UNI Gyõr otthonában és ezzel 2-1-re nyerte a bronzcsatát. A ceglédi csapat fennállása legjobb bajnoki helyezését érte el ezzel a bronzéremmel.


A bronzcsata sorsdöntõ meccsének beharangozóját arra a statisztikára építettük, hogy az elmúlt négy évben az alacsonyabban rangsorolt csapat nyerte a 3. helyért rendezett párharcot. Ráadásul az elmúlt két évben a harmadik meccsen idegenbeli sikerrel dõltek el ezek a csaták. Úgy indult az összecsapás, hogy nem szakad meg a sorminta. A Cegléd 10-2-vel kezdett, de ezt követõen gyorsan felzárkózott a Gyõr. Az elsõ negyed jellemzõen 1-3 pontos ceglédi vezetéssel érkezett a hajrájához, ahol Cziczás László együttese Medgyessy és Skoric pontjaival 6-0-s szériát csinált. Medgyessy az elsõ 10 percben egymaga 10 pontot szerzett, csapata pedig 27-18-ra vezetett.

A második szakaszban is folytatódott a jó ceglédi sorozat, 8-0-val indítottak a vendégek és 35-18-as elõnyre tettek szert. A Gyõr fáradtnak látszott és ezt a dobóforma, illetve a védekezésbeli kihagyások mutatták meg igazán. A félidõig 35 mezõnykísérletbõl mindössze 13 lett sikeres. Simon törte meg a hosszú hazai kosárcsendet, majd Laklóth két triplája hozta 10 pontra a gyõrieket. Nagyjából 9-10 pont környékén állt be a mérkõzés. Végül a félidõben 46-37-re vezetett a Cegléd. A statisztikai lapról a gyõri dobóteljesítményt már kiemeltük. Ami az egyéni mutatókat illeti, Nagy-Bujdosó Nóra a félidõben 17 pontnál járt, míg hazai oldalon Goree 13, Kiesel pedig 11 egységig jutott.

A harmadik negyedre sem változott a játék képe. A Cegléd elõnye sokáig 9-10 pont környékén mozgott. A CEKK-nél a búcsúzó Maja Skoric remekelt, aki 8 pontot szerzett ebben a szakaszban. A fordulatra egészen a játékrész végéig kellett várni, amikor 58-45-ös ceglédi elõny után Simon Zsófi három triplájával faragott hátrányából a Gyõr. Simon három negyed után már 18 egységnél járt. A harmadik etap végén 60-54 állt az eredményjelzõn. Érdekesség, hogy a Gyõr az elsõ félidõben összesen 6-ot, míg a harmadik negyedben 7 labdát adott el. Ennek ellenére nyílt maradt az utolsó 10 percre az érem sorsa.

A negyedik negyed elejére is lendületben maradt a Gyõr. A három tripla erõt adott a hazai oldalnak a folytatáshoz, így 63-61-nél, majd 65-63-nál is lett volna lehetõsége az egyenlítésért támadni. Ezekkel nem élt a gyõri csapat és ekkor el is ment a momentum hazai oldalon. Nagy-Bujdosó triplával növelte a ceglédi elõnyt, majd Medgyessy és Skoric bebiztosította az érmet a CEKK számára. A sorsdöntõ meccsen frissebb és élesebb csapat megérdemelt gyõzelmet aratott. Hatalmas ceglédi ünneplés kezdõdött a parketten, hiszen a klub történetének legeredményesebb szezonját koronázták meg Cziczás László tanítványai. Gyõri oldalon érezhetõ volt egy kis csalódottság a lefújás után, hiszen a második meccsen Cegléden lett volna lehetõség lezárni a párharcot. A sérülésektõl tizedelt csapat azonban egy kicsit elfogyott a bronzcsata hajrájára és ez döntõnek bizonyult.

Eredmény
CMB Cargo UNI Gyõr – VBW CEKK Cegléd 69-77 (18-27, 19-19, 17-14, 15-17)

Statisztika

Hirdetés