Hirdetés
Magyarország

Bronzérmes az Európa Kupában a Szekszárd!

Atomerőmű KSC Szekszárd - Carolo Basket 68-55 (14-23, 22-12, 20-12, 12-8)

Európa Kupa 3. helyért
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Tomic, Györgyi, Stan (Sinkovic)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 15/6, Friskovec 3, Bonner 25, Goree, McCall 10. Csere: Theodoreán, Bálint 3/3, Krnjic, Skoric 2, Zele 6/3.

Carolo Basket: Turner 4, Nared 5, Miyem 18, Sy-Diop 6, Akhator 18. Csere: Bouderra 2, Soufflet, Cado 2, Pouye, Diallo.

Hirdetés

Fotó: Tóth Zsombor

Az Európa Kupa Final Four bronzmérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 68-55-re legyőzte a Carolo Basket csapatát és ezzel 3. helyen zárt a sorozatban.

Studer Ágnes és DeWanna Bonner találataival a mérkőzés elején 4-0-s előnyre tett szert a Szekszárd. Egy triplával azonban gyorsan szépített a Carolo Basket és innentől az első negyedben fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. 12-12 után Erica McCall révén ismét a szekszárdiak tettek szert vezetésre. Innen azonban 11-0-val zárta az első etapot a Carolo Basket. Endy Miyem remekelt, aki egymaga 10 pontot szerzett. A 23-14-ről induló második szakasz elején Zele Dorina triplájával és Studer Ágnes két büntetőjével megkezdte a felzárkózást a KSC. Amikor az első félidőben 11 pontot szerző Studer Ágnes triplája is célt ért, már egyenlített Zseljko Djokics együttese. A vendégek időt kértek, de Zele Dorina duplájával 27-25-nél ismét magyar előnyt regisztrálhattunk. Ez összességében egy 13-2-es futás volt.

Fotó: Tóth Zsombor

A második negyed második felében egyik fél sem tudott ellépni. Yvonne Turner duplájával egyenlített a Carolo, majd Endy Miyem révén 29-27-nél ők jártak előrébb. Két pontnál nagyobb különbséget azonban egyik csapat sem alakított ki. Bálint Réka és Studer Ágnes tripláival a félidő hajrájában a Szekszárd került lépéselőnybe és 20 perc után végül egy ponttal, 36-35-re vezetett is. A harmadik negyed elején Erica McCall két találata stabilizálta az előnyt. Ezt követően kétszer 41-40-nél és 47-46-nál tudott fordítani a Carolo, de jellemzően már a KSC akarata érvényesült. Idő kérdése volt, hogy ez a számszerű eredményben is megmutatkozzon. Végül a harmadik negyed utolsó három percét 10-0-ra hozták Bálint Rékáék. A mérkőzést meghatározó nagy futás alkalmával sorrendben DeWanna Bonner, Zala Friskovec és Erica McCall villant meg.

Fotó: Tóth Zsombor

A harmadik szakaszban a 15-ből 7 mezőnykísérletét értékesítette a KSC, amivel jelentősen meghaladta az első félidő mezőnymutatóját és ezzel együtt esélyt teremtett magának az érem elhódítására. Ezzel az eséllyel pedig a záró szakaszban élt is. Idegesen játszottak a csapatok. Érződött a tét, de Maja Skoric büntetőjével és DeWanna Bonner duplájával az első két percben 60-47-re szakadt el a szekszárdi együttes. A következő két percben egyik fél sem talált be, majd amikor Bonner újabb remek pontja 62-47-re módosította az eredményt, már francia időkérés állította meg a játékot. Hat perc volt hátra a bronzcsatából és stabilan tartotta 11-15 pont között előnyét a Szekszárd. A Carolo nem adta fel, 64-53-nál többször is támadtak, hogy a lélektani 10 egység alá zárkózzanak. Ez két és fél perccel a vége előtt sikerült nekik. Erre azonban Studer Ágnes és DeWanna Bonner válaszolt. Az utolsó percbe fordulva kialakult a 68-55-ös állás. Nem forgott veszélyben győzelem, így fennállása eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét elérve 2021-ben bronzérmes lett az Európa Kupában az Atomerőmű KSC Szekszárd.

Fotó: Tóth Zsombor

Hirdetés