Hirdetés
Archivum

Bronzmeccsre és döntõre hangolódik Sopron:

:

Hirdetés

Már kevesebb, mint két óra és kezdõdik a Sopronban a 2019 nõi kosárlabda Euroliga Final4 vasárnapi játéknapja. Elõbb 17 óra 30 perctõl jön a bronzcsata a Sopron Basket és az USK Praha között, majd 20 óra 30 perctõl az orosz sztárcsapatok fináléja.

Teljesen telt ház várható a vasárnapi játéknapon. Ahogy a fenti kép is mutatja, kint esõs, hûvös és kifejezetten szomorkás idõ van. Bent a Novomatic Arénában viszont az európai nõi kosárlabdázás ünnepe jön. Miután a pénteki elõdöntõben összességében érvényesültek az erõviszonyok, így vasárnap a tudásban egymáshoz közel álló csapatok között igazi csemegékre készülhetünk.

A bronzcsata idén kifejezetten érdekesnek ígérkezik, ahogy részletes beharangozónkban is kifejtettük az orosz gigászok mögötti értékes helyezés megszerzése a Sopronnak és az USK Prahának is óriási siker lenne. Hazai közönség elõtt, remélhetõleg a péntekihez hasonló extázisban a magyar bajnoki címvédõ is joggal várhatja bizakodva az összecsapást.

A csarnokba érkezésünkkor a technikai személyzet az utolsó simításokat végezte a hangtechnikán, illetve az idei bemutatáskor használt fényjátékhoz szükséges eszközökön. Az elõtérben ismét felállításra kerültek a 2019-es szerb-lett közös rendezésû Európa-bajnokságot népszerûsítõ pultok. Ez remek kezdeményezés a FIBA-tól, hiszen a közösségi oldalak tele vannak az itt készült fotókkal. Napjainkban a fiatalokat így lehet elérni. A pályán az UMMC Jekatyerinburg táncsapata a Funny Foxes gyakorolt, míg a szervezõk a végsõ eredményhirdetéshez végezték az utolsó simításokat. Eközben a bronzcsata fõszereplõi is megérkeztek a csarnokba.

Este jön a Jekatyerinburg – Kurszk döntõ, ami klubszinten a 2019-es esztendõ egyik csúcseseménye lesz az európai nõi kosárlabdában. Ennyi világsztárt egymás ellen talán még soha nem láttunk az Euroliga döntõjében. Az orosz fölény idén sem szakadt meg a sorozatban. Az elmúlt 17 évet tekintve ez a 14. alkalom, hogy legalább egy orosz gárda szerepel a fináléban. Sorozatban pedig negyedik alkalommal avatunk orosz gyõztest. Hogy melyik csapat jöhet ki gyõztesen a 20 óra 30 perckor kezdõdõ csatából, arra beharangozónkban sem tudtunk választ adni. Egy biztos, aki szereti a sportágat annak nem szabad kihagynia a derbit.

Hirdetés