Hirdetés
Archivum

Brüsszeli erõfelmérõ a spanyolok és a belgák számára:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig rangos nemzetközi tornát rendeznek Belgiumban, ahol a házigazda mellett Spanyolország, Kína és Kanada szerepel. A brüsszeli erõfelmérõn immár teljes keretükkel láthatjuk a belgákat.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Ahogy közeledik a 2019-es kontinenstorna, egyre érdekesebbek a felkészülési tornák, többet árulnak el a csapatok valós játékerejérõl, formájáról. Belgium és Spanyolország Brüsszelben szerepel. A házigazda belgák eddig nem tudtak teljes keretükkel pályára lépni, hiszen a legnagyobb sztárjuk Emma Meesseman és Kim Mestdagh WNBA-s kötelezettségeinek tett eleget. Õk Zaragozában csatlakoztak, de ott nem kockáztatta játékukat a szakmai stábjuk. Hagytak idõt nekik az átállásra, regenerálódásra. A belgák terveit felülírta, hogy végül nem lesz honosítottjuk, hiszen Celeste Trahan-Davis szerepeltetéséhez a papírmunkát nem tudták idõben elintézni. Ettõl függetlenül ez egy ütõképes gárda lehet. Nagy kérdés, hogy az Eb-ig sikerül-e Meesseman-t beépíteni. Nem felejtsük el, hogy tavaly a VB-n negyedik helyig menetelõ évükben Meesseman a válogatott kedvéért kihagyta a WNBA-t és egész nyáron együtt tudtak dolgozni.

A spanyolok felkészülését címvédõ lévén nagy terjedelemben követjük. Immár 14 fõvel dolgoznak egy kisebb pihenõt követõen szerdától. Zaragozában az oroszokkal szemben alulmaradtak, utána viszont a hiányos belgákat magabiztosan verték. Az orosz meccsen a festékben alulmaradtak és mivel még hiányzik a rájuk jellemzõ sebesség a játékukból, így nem néztek ki igazán jól. Nagy baj így sincs, hiszen Astou Ndour várhatóan egyre jobban beépül és Lucas Mondelo-nak nem szokott gondot okozni a formaidõzítés sem. Ezt szolgálta például a hét eleji kétnapos pihenõ. Kellõ sebességgel és a védekezésben az eddig látottnál nagyobb keménységgel még Alba Torrens nélkül is a legnagyobb favoritok az Eb-re. Várhatóan erre a két elemre helyezik a hangsúlyt a folytatásban.

A brüsszeli torna mezõnyét Kína és Kanada teszi teljessé. Mindkét gárda saját kontinenstornájára és a sikeres olimpiai kvalifikációra készül. Fontos nyár elõtt állnak. Az ötkarikás játékok elérésére természetesen mindkét csapatnak nagy esélye van. Hiányosak lesznek a keretek, hiszen a WNBA-ben érintett játékosok egyik félnél sem dolgoznak még a nemzeti csapattal. Az Ázsia-bajnokság és az Amerika-bajnokság csak szeptember utolsó hetében lesz. Ettõl függetlenül két minõségi gárda érkezik, amely kiváló szerkezettel rendelkezik, így jól szolgálva az európai riválisok felkészülését.

A menetrend

Június 14., péntek
18:00 Kína – Kanada
20:30 Belgium Spanyolország

Június 15., szombat
16:30 Spanyolország – Kína
19:00 Belgium – Kanada

Június 16., vasárnap
14:30 Kanada – Spanyolország
17:00 Belgium – Kína

Hirdetés