Hirdetés
Archivum

Brutális pontrekorddal kezdett a UConn:

:

Hirdetés

Javában zajlanak az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának 64-es fõtábláján az elsõ körös meccsek. Magyar idõ szerint szombaton este mutatkozott be a UConn. Geno Auriemma együttese 140-52-re kiütötte a St Francis-t és ezzel újabb rekordokat döntött meg.

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com

A UConn 1993 óta nem veszített az elsõ körben mérkõzést és ezúttal sem volt kérdés a sikerük. Bár jó szerkezetû csapatot vonultat fel a St Francis, de nem az a szint, mint a UConn. Ennek ellenére ami történt, az még a legharcedzettebb szurkolóknak is váratlan volt. Az elsõ negyed végén 55-19-re vezetett a UConn. Amióta a jelenlegi egyetemi versenyrendszer mûködik, az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda bajnokságában egy negyedben 55 pontot még senki nem szerzett. Az eddigi rekord 45 pont volt 10 perc alatt.

A félidõig sem vett vissza a UConn, ekkor 94-31-re vezettek. A mezõnymutatójuk egészen elképesztõ 73,6%-on állt. Az egy félidõ alatt elért 94 pont szintén csúcsdöntésnek számít. Eddig 80 pont volt a regisztrált rekord az évkönyvekben. Végül pedig 140-52-es eredmény született, amivel viszont a pontkülönbséget tekintve nem sikerült a csúcsdöntés. Ez lett az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda bajnokságának második legnagyobb különbségû meccse. A rekordot itt tavalyról a Baylor 89-es pontos elsõ fordulós sikere jelenti.

A mérkõzésen elért 140 pont ettõl függetlenül szintén történelmi eredmény. Eddig az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda bajnokságában 121 szerzett pont volt eddig a csúcs. A UConn gárdájából Azura Stevens 26, Napheesa Collier 25 egységig jutott. A UConn a szereplését a Quinnipiac ellen folytatja hétfõrõl keddre virradóra.

Videós összefoglaló a történelmi meccsrõl

Hirdetés