Hirdetés
Nagyvilág

Buborék és 15%-os fizetéscsökkentés Ausztráliában:

:

Hirdetés

Döntés született az ausztrál profi liga, a WNBL új szezonjának lebonyolításáról. Hat hétre buborékba vonul a mezőny és december 20-án bajnokot avatnak – olvasható a liga honlapján.

A WNBL buborékjának Queensland állam ad otthont. Itt kormányzati támogatást kapott a liga, ami segít csökkenti a veszteségeket. Három város (Cairns, Mackay és Townsville) négy arénája lesz a házigazda.

A nyolccsapatos mezőnyből minden gárda 14 találkozót vív. Ez 56 mérkőzéses alapszakaszt jelent és ezen felül négy rájátszás találkozót terveznek. Az alapszakasz november 12-én kezdődik és a hathetes buborék végén december 20-án lesz a döntő.

A klubok és a liga megállapodott arról, hogy a minimálbéren lévő játékosok kivételével mindenkinek a bérét egységesen 15%-al csökkentik. A csapatok a buborékba 12 fős keretet nevezhetnek. A játékosok szerződése 2020. október 1-től 2021. január 3-ig él. Arról pedig már korábban döntés született, hogy légiósokat idén nem foglalkoztatnak.

Az ausztrál szövetség (Basketball Australia) ügyvezetője Jerril Rechter nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a 2021-es tokiói olimpia és a 2022-es hazai rendezésű világbajnokság előtt kulcsfontosságú a női kosárlabdának, hogy ha rövidített formában is, de legyen szezon.

Hirdetés