Hirdetés
Magyarország

Búcsúzik a tatabányai női kosarasok szakosztályvezetője:

:

Hirdetés

A kemma.hu portál közölt egy részletes összeállítást Mózes Emillel, a Tatabányai Kosárlabda Club amatőr női NB I.-es csapatának szakosztályvezetőjével, aki több, mint 30 év után búcsúzik a klubtól.

Az első szezonom a klubbal az 1987/88-as volt az NB II.-ben, ez akkor a harmadosztályt jelentette. Ez volt az az időszak, amikor a gyerekek felé is nyitottunk, a szakszövetség ugyanis indított egy miniprogramot, 10 éves gyerekek képzésével indult el egy tömegesítés. 1992-ben feljutottunk az NB I. B.-be, vagyis a másodosztályba. Bencsik János akkori polgármester közbenjárásának köszönhetően a Tatabányai Sport Club szakosztályává válhattunk, így a Bárdos-gimnázium helyett már a városi sportcsarnokban játszhattuk a meccseinket. A 90-es évek közepére azonban sajnos beszűkültek a pénzügyi lehetőségeink, így a másodosztályt már nem vállaltuk és visszatértünk a régi egyesületbe, a BHG SC-ből lett Tatabányai Kosárlabda Clubba, az NB II.-be. 1996-ban azonban ismét feljutottunk, attól kezdve pedig lényegében folyamatosan a másodosztályban szerepelünk, 2006-ig NB I. B.-nek, onnantól pedig Amatőr női NB I.-nek hívják az osztályt. Neveltünk is tehetséges játékosokat, emellett igazoltunk is, főleg a fővárosból.

– idézte fel a kezdeti éveket a lapnak Mózes Emil, aki beszélt arról a két szezonról is, amikor az amatőr női NB I.-et megnyerték a tatabányaiak.

2006-ban megkerestek minket Monorról, hogy be tudnánk-e őket fogadni, ugyanis a Pest megyei városban kegyvesztetté váltak. Mi igent mondtunk és majdnem egy csapatra való új játékossal gazdagodtunk. Megnyertük a 2006/2007-es szezont, de az élvonalat nem tudtuk vállalni, hiszen az itteniek lényegében kedvtelésből kosárlabdáztak, valamint pénzügyileg is megerőltető lett volna a legfelsőbb osztály. Emellett az első osztállyal járó nagyobb edzésterhelés már sok lett volna a játékosoknak. Így aztán maradtunk az amatőr női NB I.-ben, csakúgy, mint a következő szezon után, melyet szintén megnyertünk. Mindkét gárdát a jelenlegi tréner, Lukács Sándor gardírozta.

Számtalan kiváló játékos megfordult Tatabányán, akiket korszakokra lebontva az alábbiak szerint emelt ki Mózes Emil.

Az 1987-1992-es időszakból a Szöllösi Katalin, Csendes Gyöngyi, Németh Ágnes, Szuchy Katalin, Nagy Csilla, az 1993-2000-esből a Páris Zsuzsa, Benjámin Gabriella, Pavlova Natalia, Ongrády Nóra, Cságola Klára ötös lenne a jelöltem. A 2001-2010-esből a Katona Tímea, Kormány Mónika, Fekete Anett, Zsolnay Gyöngyi, Rausch Anikó, a 2011-2015-ösből a Dömötör Renáta, Anitics Lívia, Kosjár Katalin, Fehér Fanni, Ruttner Réka sor, a legutóbbi négy évből pedig a Szamosi Rita, Csicsai Kata, Doktor Anna, Sipos Mirjam, Pusztai Sára ötös.

A teljes beszélgetés ITT olvasható

Fotó: kemma.hu

Hirdetés