Hirdetés
Archivum

Búcsúzik a WNBA elnöke:

:

Hirdetés

Az észak-amerikai nõi profi kosárlabda-liga (WNBA) elsõ embere, Donna Orender bejelentette, hogy az év végével távozik posztjáról.

Donna Orender a WNBA honlapján egy közleményben hozta nyilvánosságra a döntését. Az elnökasszony hangsúlyozta, nagyon büszke a liga élén végzett munkájára és az elmúlt évek kiemelkedõ fejlõdésére, de eljött az a pillanat, amikor váltania kell. Az elismert sportvezetõ 2011-tõl saját, független média és a marketingcége, az Orender Unlimited irányításával foglalkozik.

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Donna Orender a WNBA történetének legnagyobb hatású elnöke volt. Négy és fél éves tevékenysége alatt a liga gazdasági, sportszakmai és marketing téren is hatalmasat fejlõdött. Orender vezetésével sikerült aláírni egy olyan nyolc évre szóló televíziós szerzõdést, melynek értelmében az ABC és az ESPN2 egy szezonban 30 nõi kosárlabda mérkõzést tûz a mûsorára. Emellett sok tengerentúli profi ligával ellentétben a WNBA vezetése meg tudott állapodni a játékosokkal, akikkel hat évre szóló kollektív szerzõdést hoztak tetõ alá.

Hirdetés