Hirdetés
Archivum

Búcsúzott a címvédõ az Európa-bajnokságtól:

:

Hirdetés

Lettország kisebb meglepetésre, de a mérkõzés képét tekintve teljesen megérdemelten 75-70-re legyõzte a címvédõ Szerbiát és ezzel bejutott az Európa-bajnokság negyeddöntõjébe. Szerbia búcsúzott a tornától.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Hétfõn délután a szerbek extra meccset játszottak Szlovéniával, de az akkori remek teljesítményüket nem tudták megismételni. Nem telt el 5 perc és már 14-4-es elõnyben volt a lényegesen magasabb hõfokon égõ lett csapat. Úgy tudtak ellépni, hogy a mérkõzés elején Elina Babkina súlyosan megsérült. Labdafelhozatal közben kapott a combjához és azonnal cserélni kellett. Többet már nem tért vissza. Az elsõ szakasz végén 24-12-re vezettek a lettek, majd a második negyed elején 15 ponttal is megléptek. A szerb csapat ezt követõen tudott váltani és Jelena Milovanovic vezérletével a félidõig 34-32-re felzárkóztak.

A harmadik negyed elején a szerbek a vezetést is átvették, 37-34-nél úgy nézett ki, hogy a maguk javára fordíthatják a meccset. Innentõl kezdve ebben a szakaszban fej-fej mellett haladt a két csapat. A játékrész végén 53-51-re mentek a lettek. A döntést a záró szakasz elsõ percei hozták, 53-53 után 12-2-es sorozattal 65-55-re léptek el a lettek három perc leforgása alatt. Ugyan Szerbiának még több, mint 5 perc rendelkezésre állt a fordításhoz, de ehhez sem ereje, sem játéka nem volt. A címvédõ még 69-66-ra felkapaszkodott, de a közel 45%-al dobó, kétszer annyi gólpasszt kiosztó lettek kézben tartották a meccset és megérdemelten léptek tovább.

Eredmény
Szerbia – Lettország 70-75 (12-24, 20-10, 19-19, 19-22)

Statisztika

Hirdetés