Hirdetés
Európa

Búcsúzott a spanyol élvonaltól Raksányi Krisztina és Krivacevic Tijana csapata:

:

Fotó: CDB Clarinos Tenerife

Hirdetés

Vasárnap este került sor a spanyol élvonal alapszakaszának 30., utolsó fordulójára. Hiába hajrázott hatalmasat a CDB Clarinos Tenerife, Raksányi Krisztina és Krivacevic Tijana csapata, végül nem tudta megőrizni élvonalbeli tagságát.

A CDB Clarinos Tenerife hatalmasat küzdött az elmúlt időszakban, március eleje óta öt mérkőzést megnyert, közte hazai pályán a Valenciát is legyőzték. Ezek a bravúrok azonban kevésnek bizonyultak.

Az utolsó fordulóban az IDK Euskotren otthonában 82-76-ra alulmaradtak. Bár a közvetlen üldöző Innova-TSN Leganes csapatának még pótolnia kell egy mérkőzést a Salamanca ellen – ezt kedden fogják megtenni – , de a papírforma vereségük esetén sem tudna a kiesést jelentő 15. helynél előrébb zárni a Tenerife.

Spanyolországban nincs play-out, így lezárult a szezon a CDB Clarinos Tenerife számára. Raksányi Krisztina csapata mindegyik mérkőzésén pályára lépett, 30 perc alatt 8,1 pontot, 2 lepattanót és 1,4 gólpasszt átlagolt. Krivacevic Tijana 10 meccsen 17 perc alatt 7,4 pontot és 2,9 gólpasszt jegyzett.

Fotó: CDB Clarinos Tenerife

Hirdetés