Hirdetés
Archivum

Budapest Európa Sportfõvárosa – Konferencia és tanácsadás a szabadidõsportot kedvelõknek a TF-en:

:

Hirdetés

Jövõ szombaton rendezik a Budapest Európa Sportfõvárosa 2019 programsorozat sportszakmai nyitóeseményét, a TE Tárt Kapus Programja szabadidõ konferenciát a Testnevelési Egyetemen.

Fotó: Facebok.com/2019Budapest

Fotó: Facebok.com/2019Budapest

Forrás: MTI

A nagyszabású, elõadásokat, tanácsadó programokat, valamint a Testnevelési Egyetem bizonyos részeinek bemutatását is magába foglaló rendezvényrõl Mocsai Lajos, az intézmény rektora az MTI-nek azt mondta: a konferencia legfontosabb pontja az egyetem számára az lesz, hogy a Fõvárosi Közgyûléssel 1915-ben megkötött szerzõdésüket ünnepélyes keretek között megerõsítik.

“A sport, a testkultúra, a testnevelés és az egészséges életmódra nevelés számára ez az év olyan idõszak lesz, amit fel szeretnénk használni a programjaink megismertetésére” – jelentette ki a rektor.
Mocsai Lajos a jövõ szombati konferenciával kapcsolatban úgy fogalmazott, a minõségi, mozgással tarkított életrõl szóló elõadásokkal – melyeket az egyetem tanárai fognak tartani – párhuzamosan az ott elhangzottakat azonnal a gyakorlatba is átültetik, hiszen az intézmény integrált laboratóriumi rendszerével egészségügyi tájékoztató méréseket is végeznek majd a tárt kapus program keretében.

A TE vezetõje kifejtette, a konferencia csak az elsõ állomása az egész éves programsorozatnak: márciusban az “aranykorúak” számára tartanak életmódváltó rendezvényt, májusban a Várkert Bazár elõtt spinning-, augusztusban a Citadellán jóga-világrekord kísérletet szerveznek, de májusban az egész Margitszigetre kiterjedõ családi sportnapot is rendez a TE.

“Mindezek mellett a fõváros kerületeivel együttmûködve a szabadtéri sportparkokban kihelyezett edzésmódszertani- és gyakorlati fitness-programokat szervezünk, illetve júliusban Magyarországon szeretnénk megrendezni és egy konferenciával összekötni a nemzetközi fair play bizottság ülését” – nyilatkozta Mocsai Lajos.

A programsorozat novemberben vagy decemberben a tervek szerint egy, a mostanihoz hasonló konferenciával zárul majd, ahol értékelik az év eredményeit.

A Testnevelési Egyetem célja, hogy a Budapesttel való együttmûködés ne csak az idei évre szóljon, hanem a következõ esztendõkben is hatással tudjanak lenni a magyarok egészségi állapotának javítására.
A jövõ szombati konferencia megnyitóját 10 órakor tartják, az elsõ elõadások 10.30 órakor kezdõdnek. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hirdetés