Hirdetés
Archivum

Budapest rendezi szeptemberben az elsõ World Urban Gamest:

:

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk a World Urban Games-rõl, melynek tervezett programjában a 3×3-as kosárlabda is szerepel. Végül meghiúsult az együttmûködés a Los Angeles-i szervezõkkel, így március elején hivatalossá vált, hogy Budapest rendezi meg a seregszemlét. Részletek az MTI közleményében.

Fotó: GAISF

Fotó: GAISF

Forrás: MTI

Budapest rendezi szeptember 13. és 15. között az elsõ World Urban Games új generációs multisport-eseményt – jelentette be a Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF).

A szervezet emlékeztetett rá, hogy az esemény megrendezése iránt csaknem 50 város érdeklõdött – például Budapest mellett Barcelona, Los Angeles és Tokió -, a pályázati folyamat végére pedig az egyesült államokbeli nagyváros, illetve a magyar fõváros maradt versenyben. A GAISF tavaly novemberben kezdte meg az egyeztetéseket Los Angelesszel az elsõ, idei rendezvényrõl, de aztán hosszas mérlegelés után arra az álláspontra jutott, hogy “a Budapest által kínált program jobban illeszkedik a GAISF és a World Urban Games jövõképéhez”.

A szervezet azt is közölte, hogy a 2021-es esemény megrendezését is felajánlották Budapestnek.
“Budapest Európa egyik legfõbb sportfõvárosa lett, és többször bizonyította már, hogy alkalmas otthont adni kiváló rendezvényeknek” – írta közleményében a GAISF.

Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelõs kormánybiztos azt mondta, biztos abban, hogy a fõváros az elsõ World Urban Gamesen felejthetetlen élménnyel ajándékozza majd meg a sportolókat és a közönséget is.

“Budapest nagyszerû történelemmel és kultúrával rendelkezik, és az egyik legjobb hely Európában, ahol a fiatalok élhetnek és dolgozhatnak. A magyar fõváros innovatív, amely mindig készen áll az úttörõ lehetõségekre” – tette hozzá a kormánybiztos.

Raffaele Chiulli, a GAISF elnöke kijelentette, hogy Budapest “tökéletes helyszíne lesz ennek az izgalmas eseménynek”, és kiemelte a magyar szakemberek elhivatottságát és elkötelezettségét a World Urban Games iránt.

“Szeretnék köszönetet mondani Fürjes Balázsnak, aki már Budapest 2024-es olimpiai pályázatánál és a 2017-es vizes-világbajnokság megrendezése során is bizonyította kiemelkedõ vezetõi képességét. Az õ elhivatottsága, fiatalokba vetett hite és kreatív szemlélete nélkül nem tudtunk volna ilyen gyorsan megegyezni” – mondta az elnök.

A World Urban Games egyfajta “fiatalos sportfesztivál a város szívében”. A kétévente sorra kerülõ rendezvény programjába olyan sportágak tartoznak, mint a BMX, a görkorcsolya, a gördeszka, a 3×3 kosárlabda, a teqball és a breaktánc.

A 2019-es esemény versenyprogramját még márciusban nyilvánosságra hozzák.

 

Hirdetés