Hirdetés
Magyarország

Budapesten csatázik vasárnap az NKA Universitas PEAC:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Vasárnap este 18 óra 30 perces kezdettel idegenben fontos mérkőzés vár az NKA Universitas PEAC csapatára, akik a Ludovika-FCSM Csata ellen lépnek pályára.

Lassan a végéhez közeledik az alapszakasz, a pécsiek számára pedig három mérkőzés van vissza – mindez egy héten belül. A vasárnapi, idegenbeli után a jövő héten két hazai meccs vár majd Kiss Virágékra. A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint ismét mindenki előtt nyitva állnak a Lauber Sportcsarnok kapui, és hétfőtől már védettségi igazolvány és maszk nélkül lehet látogatni a sporteseményeket. Előbb azonban a Ludovika FCSM Csata együttesét kell legyőznie Csirke Ferenc együttesének ahhoz, hogy tényleg minél kedvezőbb pozícióból kezdhessék a rájátszást. A fővárosiak jelenleg a tabella hatodik helyén állnak – Tursics Krisztiánék tíz győzelem mellett kilenc vereséget jegyeznek.

December elején egy küzdelmes mérkőzést játszott egymással Pécsett az NKA Universitas PEAC és a Ludovika FCSM Csata. A pécsiek nagyon rosszul kezdték a találkozót, – a második negyedben már tizenhárom ponttal is vezetett ellenfelük – a hátrányukat pedig csak a nagyszünetre tudták ledolgozni (38-39). Azonban a második félidő sem volt könnyű számukra, de nagyot harcoltak Kiss Virágék és végül 86-77 arányban sikerült győzniük.

Mostani ellenfelük játékos keretét többek között olyan kiváló magyar játékosok alkotják, mint Lelik Réka, Zele Dorina, vagy Horváth Bernadett – de akár megemlíthetnénk Böröndy Vivient is – akik a pécsi összecsapáson is húzóemberei voltak a Csatának. Remekül céloznak kintről a fővárosiak, a legutolsó meccsükön, a Cegléd ellen 21 kísérletükből 11 a gyűrűben landolt, ez pedig egy kiemelkedő teljesítménynek számít. A bajnokságban átlagosan 36%-kal értékesítik a triplakísérleteiket, a statisztikák pedig arról árulkodnak, hogy csupán a bajnok Sopron Basket céloz jobban náluk idehaza, de csakis egészen minimálisan.

Ami a bajnokság múlt hétfői találkozóját illeti, Csirke Ferenc csapata varázslatos győzelmet aratott az Uni Győr MÉLY-ÚT ellen, ezzel pedig nagy lépést tettek az alapszakasz harmadik helyének megőrzéséért. A hátralévő meccseiken is szükség lesz azonban a maximális koncentrációra, amiről hasonlóképpen vélekedik kiválóságuk, Tyaunna Marshall is:

Mindhárom mérkőzésünk nagyon fontos az alapszakasz végén, célunk, hogy megszerezzük az első három hely valamelyikét. Minden beleadtunk hétfőn, változtatni tudtunk azon, ahogy az utolsó meccseinken játszottunk. Büszke vagyok magunkra, és hiszem, hogy ha vasárnap versenyképesek leszünk, győzhetünk. Úgy érzem a legutóbbi, Győr elleni mérkőzés lehet a fordulópont szereplésünkben, ami megadhatja az alapot az erős szezonvéghez. Vannak céljaink és ha úgy fogunk játszani, ahogy a Győr ellen tettük, akkor továbbvisz bennünket a lendület vasárnap és a többi meccsen is.

– nyilatkozta az NKA Universitas PEAC bedobója.

A Ludovika FCSM Csata – NKA Universitas PEAC mérkőzés vasárnap 18 óra 30 perckor kezdődik a Ludovika Arénában. A hazai csapat által közzétett információ alapján a belépés még a régi járványügyi szabályok szerint lesz lehetséges, vagyis védettségi igazolvány és maszkviselés szükséges!

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés