Hirdetés
Archivum

Búfelejtõ Rivas Ecopolis siker:

:

Hirdetés

A pénteki EuroLiga nyolcaddöntõ után vasárnap este már bajnoki mérkõzést játszott a Rivas Ecopolis. A madridiak végig vezetve az Extrugasát verték. A Valencia és a Salamanca halasztott, õk majd február 16-án játsszák le aktuális bajnokijukat.

A spanyol versenynaptár továbbra is hatalmas megerõltetést jelent a játékosok számára, a Rivas Ecopolis két nappal a hosszabbításba torkollott Jekatyerinburg elleni EuroLiga nyolcaddöntõ után már bajnoki meccset játszott a tabella 7. helyén álló Extrugasával. A találkozó ennek megfelelõen sok hibát hozott, de a Madrid végig vezetve behúzta a kötelezõ gyõzelmet. A Rivas Ecopolis három negyed után már 10 ponttal járt elõrébb, mint ellenfel, melybõl végül 8 pontot a lefújás pillanatáig meg is õrzött.

A 58-50-es végeredményt hozó találkozón a Rivas szakmai stábja megpróbálta pihentetni legjobbjait. Valdemoro nem is játszott, Bonner 13 percet töltött a pályán, Anna Cruz 16-ot, Aguilar pedig 20 percet irányított. A gárda két legeredményesebb játékosa Courtney Paris (14 pont) és a fiatal Liljestrand (10 pont) volt. A Rivas Ecopolisnak a negyedik tétmeccsét játszotta nyolc napon belül, közte egy utazással Jekatyerinburgba. Ez már szinte férfias, NBA terhelés. Összehasonlíthatatlan a hazai viszonyokkal…

A másik két EuroLigás a halasztás mellett döntött Valencia és a Salamanca majd február 16-án játssza le aktuális bajnokiját.

Ami sikerült a madridiaknak, az a Zaragozának nem. Az Európa Kupa negyeddöntõse a csütörtöki gyilkos csata utána a Sóller ellen nem tud megújulni és 63-57-es vereséget szenvedtek a Baleár-szigeteken. Ezzel a Zaragoza visszacsúszott a negyedik helyre és a Rivas visszaugrott harmadiknak.


Eredmények

PERFUMERIAS AVENIDA – HONDARRIBIA – IRÚN február 16.
SÓLLER BON DÍA! – MANN FILTER ZARAGOZA 63-57
RIVAS ECOPOLIS – EXTRUGASA 58-50
CADI LA SEU D´URGELL – RC CELTA INDEPO 67-59
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS február 16.
GIRONA FC – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 70-53
UNB OBENASA LACTURALE – C.B. OLESA 79-49

Hirdetés