Hirdetés
Archivum

Bulgária ellen folytatja a Balkán Kupa elõdöntõjében az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton magyar idõ szerint 8 órától Bulgária ellen lép pályára a Balkán Kupa elõdöntõjében az U16-os leány válogatottunk.

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk: magyar válogatott két gyõzelemmel és egy vereséggel zárta a 2018-as Balkán Kupa elsõ szakaszát. Igor Skocovski együttese a nyitó napon 58-52-re múlta felül Bulgáriát, majd Macedónia felett 86-34-es sikert arattak a mieink. A pénteki napon nagy csatában 52-50-re alulmaradt válogatottunk Romániával szemben.

Bõ rotációval dolgozik a szakmai stáb a tornán, mindhárom fellépés alkalmával minden játékos kapott lehetõséget a bizonyításra. Láthatunk nagyon szép egyéni teljesítményeket. Az eredményes támadójátékon túl egyre jobban összeállt a védekezés. A három meccsen például 23 szerzett labdát átlagolnak a mieink. Erre építve gyorsindításos pontjaink száma pedig átlagban 20.6. Egy nagyon fiatal kerettel dolgozó épülõben lévõ csapatról van szó, amely minden dicséretet megérdemel.

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

A szombati riválissal Bulgáriával az elsõ napon találkoztunk. A torna nyitányán kicsit az ismerkedésrõl is szólt az a mérkõzés a felek számára. A harmadik negyedtõl már egyértelmûen dominált válogatottunk. Kiemelést érdemel a 23 szerzett labda mellett a 18 támadólepattanó. Második esélybõl kifejezetten eredményesnek bizonyultak a mieink, de ezen a napon is született 17 pontunk az indítások után. Ezek az erények szombaton is esélyessé teszik csapatunkat.

A bolgárok a második napon 55-29-re maradtak alul Romániával szemben, majd pénteken 64-43-ra verték Macedóniát. Ahogy nálunk Pfeiffer Virág (17.7 pont, 7.7 szerzett labda, 3.3 gólpassz átlag) meghatározó támadásban, úgy a riválisnál Iliana Georgieva személyében találunk egy hasonlóan domináns játékost. Georgieva már a nyári U16-os B-divíziós Eb-n is csapata legjobbja volt. Ebbõl is látszik, hogy a bolgárok valamivel rutinosabb kerettel, döntõen 2003-as születésûekre építõ együttest hoztak. Ez a fajta tapasztalat ilyen sorozatterhelésben sokat érhet számukra.

Hirdetés