Hirdetés
Archivum

Bulgáriában sem jött össze a gyõzelem:

:

Hirdetés

Donneka Hodges vezetésével a Bulgária 11 ponttal gyõzte le a magyar csapatot, így a válogatottunk továbbra sem tud mérkõzést nyerni az EB selejtezõ sorozatban.

Vereséggel kezdõ, rutintalan csapatok találkozójára volt kilátás. A bolgárok egy felemás gárdával rendelkeznek, övék az egyetlen keret a csoportban, akiknek az elmúlt szezonban egy játékosuk sem edzõdött az EuroLigában, ugyanakkor honosítottak egy extra amerikait Donneka Hodges személyében és a kispadra egy remek spanyol szakembert, Jose Maria Buceta-t ültették le. Ennek ellenére nem tûnt verhetetlen ellenfélnek a bolgár nemzeti csapat.

Kiegyenlítetten indult a találkozó. Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a gárdák, egy lehelettel ugyan a hazaiak jártak elõrébb, de teljesen „meccsben volt” a magyar együttes. Ekkor fõleg Horti és Krivacsevics remekelt. A kisszünetre Török duplája után 1 pontos elõnnyel vonult Székely Norbert hölgykoszorúja.

A második negyed is hasonló képet festett. Azzal a különbséggel, hogy nem „leheletnyi”, hanem 2-3 pontos bolgár elõnyt jegyezhettünk fel szinte az egész játékrész során. A magyar csapat sokat hibázott, amit jól mutat, hogy mindössze 11 pontot szereztünk. Nagy szerencsékre a bolgárok is jól titkolták, hogy tudnak pontosan célozni, õk is mindössze 16 pontot termeltek. Ekkor a mezõnybõl toronymagasan kiemelkedett a meccs végéig 17 pontig jutó Zlatanova. A legjobb bolgárnak alig volt rossz megmozdulása. A mieink közül ismét Horti és Krivacsevics mutatott szép megmozdulásokat, mellettük pedig még Fegyverneky Zsófi játszott hasznosan. A többiek ismét nem tudtak felnõni a „nagy hármashoz”, így még számunkra volt hízelgõ a 32-28-as hazai vezetés.

A harmadik negyedben sajnos bekövetkezett az, amit nagyon nem szerettünk volna. Donneka Hodges is hozzászólt a találkozóhoz, úgy gondolhatta az amerikai vendégmunkás, ha már itt kell ülnie, miért ne játsszon egy jót. Sorra érkeztek a pontok a következõ szezontól már Isztambulban pattogtató klasszistól, ráadásul az amerikai labdát is szerzett és társait is kiszolgálta. Szerencsére nálunk is volt egy klasszis Fegyverneky Zsófi személyében. A pécsiek játékosa mellett Krivacsevics révén távolról is eredményesek voltunk, így a negyedik negyed elõtt 1 pontra faragtuk a hátrányunkat, csak 44-43-ra vezettek a hazaiak.

A negyedik periódusban 5 percen át hõsiesen tartottuk a lépést a riválisunkkal, ekkor mindössze 2 ponttal mentek a bolgárok. Sajnos a végjátékra egyre többet hibázott a fáradni látszó és kulcspillanatokban rossz döntéseket hozó válogatottunk. Másfél perccel a lefújás elõtt 6 ponttal, 58 – 52-re megugrottak a hazaiak. Ekkor már kénytelenek voltunk személyi hibákat elkövetni, kiszállt a mérkõzésbõl Horti, Fegyverneky és Fûrész is. A bajainkat tovább tetézte, hogy a bolgárok minden labdát odaadtak Hodges-nak, így az amerikai dobálta a büntetõket, sajnos sikerrel. Az utolsó percben már nem volt gyõzelmi esélyünk. A lefújás pillanatában 68-57 állt az eredményjelzõn.

A magyar válogatott újabb vereséget szenvedett, így nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

A csoport másik mérkõzésén Törökország simán, 14 ponttal nyert Finnországban.

Eredmény

Bulgária–Magyarország 68–57 (16–17, 14–11, 12–15, 24–14)

Bulgária: Hodges 27/6, Dimitrova 6/3, Peteva 5/3, Zlatanova 17/3, Miteva. Cs: Jankova 4, Szlavova-Naneva 2, Sztanoeva 3/3, Georgieva 4, Ivanova, Jordanova. Szövetségi kapitány: José Maria Buceta
Magyarország: Fegyverneky 14/3, Szlimák 5/3, Nagy-Bujdosó, Krivacsevics 11/3, Horti 10. Cs: Horváth Zsó., Fûrész D. 4, Török 6, Vida 7, Turóczi. Szövetségi kapitány: Székely Norbert

Hirdetés