Hirdetés
Magyarország

Burján Laura a kecskeméti akadémiáról az NBI-be jutott:

:

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Hirdetés

Burján Laura a Mercedes Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedett, majd a Kecskeméti KC kosárlabda csapatában játszott és készült a Testnevelési Egyetem edzői szakára. A sikeres felvételi után a TF-MTK NBI/A osztályban játszó csapatához igazolt. A 178 cm magas játékos 2-es 3-as poszton játszik szívesen, de irányítóként sem jön zavarba.

Az elmúlt évben a TF NBI/B osztályban játszó együttesében bizonyított, majd ebben a szezonban már az NBI/A osztályú csapat keretébe került. A bajnokságban a Pécs csapata elleni győztes mérkőzésen Laura remekül szállt be a mérkőzésbe és 12 pontjával, közte egy tripla dobással kivette a részét a győzelemből.

Edzője a Pécs elleni győzelem után kiemelte, hogy nagyon elégedett a fiatalok játékával, amely a szezon első győzelmét is jelentette a csapat számára. A találkozó érdekessége, hogy a Pécs csapatában is játszott egykori akadémista, Révész Luca, aki már játszott előtte a Cegléd NBI/A osztályú csapatában is.

Nagyon jól esett, hogy az egykori kosárlabda almamater, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője, Ivkovicné Béres Tímea követi a pályafutásomat. A szombati mérkőzést a Pécs ellen is megnézte és utána gratulált a játékomhoz, amelynek nagyon örültem

– emlékezett vissza Laura.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Elmondta, hogy a Pécs elleni győzelem és a jó játék reméli kellő önbizalmat ad ahhoz, hogy a továbbiakban is jól szerepeljenek a bajnokságban és jobban végezzenek, mint az előző bajnoki szezonban.

A kecskeméti kosárlabda akadémián nagyon jó képzést kaptam, nagyon jó edzőim voltak, akiknek sokat köszönhetek. Lehetőségem volt arra, hogy külön is edzek, külön foglalkoztak velem, sok egyéni képzésen is részt vehettem, amely megalapozta azt, hogy ma az első osztályban is bemutatkozhattam. Csak hálával és szeretettel tudok visszagondolni az akadémián eltöltött időszakra. nagyon jó döntést hoztam, amikor a Testnevelési Egyetemre jelentkeztem és a TF csapatához igazoltam, mert nagyon jó közösségbe kerültem. Idősebb játékostársaimtól, valamint edzőmtől, Magyar Biankától minden segítséget megkapok ahhoz, hogy fejlődésem töretlen legyen. Nagyon jól érzem magam a csapatban

– mondta Laura, hozzátéve, hogy érezte, hogy jól ment a játék a Pécs elleni mérkőzésen, de van még hova fejlődnie.

Laura kiskora óta tudatosan készült arra, hogy kosarasként próbál majd a sport területén érvényesülni, karriert csinálni, természetesen a tanulást sohasem mellőzve.

-A családom, szüleim Kecskeméten laknak, nagyon kötődőm szülővárosomhoz, amikor tehetem, haza megyek. Sajnos ebben az évben az egyetemi tanulmányok és a hétvégi bajnoki mérkőzések és az edzések miatt nagyon elfoglalt vagyok, ritkábban jutok haza – vallott szülővárosához való kötődéséről.

Kosárlabdában rövid távon azt szeretné elérni, hogy ebben az évben jól teljesítsen, hozzá tudjak járulni egy jó szerepléshez. Természetesen el szeretné érni, hogy a jövő évben a csapat állandó tagjává váljon.

Hosszabb távon az egyetem elvégzése az alap, a kosárlabdában pedig jó játékossá szeretnék válni, amely tudom sok áldozattal jár, de én vállalom ezt. Szeretnék olyan szintre eljutni, hogy a magyar válogatottban játszva képviselhessem hazámat. Természetesen, aki komolyan veszi a versenysportot, az nem tűzhet ki maga elé kisebb célt, mint azt, hogy válogatott legyen

– mondta a sportkarrierjére céltudatosan készülő, azért áldozatot is hozó tehetséges kosaras.

Fotó: Makó Éva / MTK Budapest

Hirdetés