Hirdetés
Magyarország

“Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen klubban, ennyiszer pályára léphettem”:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A Sopron TV hétfői sport magazinjában a Sopron Basket csapatkapitánya, Fegyverneky Zsófia mesélt klubrekord döntése kapcsán a pályafutásáról – kiemelten a soproni évekről, az idei szezonról – és még a jövő generációjának is jutott néhány hasznos tanács az interjú során.

“Nagyon jó érzés számomra, hogy a pályafutásom során ennyiszer léphettem pályára soproni színekben. Amikor egy ilyen dolog történik, akkor realizálódik az emberben, hogy ez igazából mekkora megtiszteltetés is. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen klubban, ennyiszer pályára léphettem.” – fogalmazott Fegyverneky Zsófia, akinek a neve nem csupán a Sopronban való szereplése miatt vált ismertté. A főként irányító poszton játszó klasszis jelenleg az egész kosárlabdasport egyik legfontosabb és legmeghatározóbb játékosa, pályafutása pedig Pécsett kezdődött. Az élmezőnyben való debütálásra 17 évesen került sor, akkoriban pedig a Pécs Euroliga szintű csapatnak felelt meg, csak úgy, mint most a Sopron Basket.

“Akkoriban egy Pécs-Sopron rangadónak teljesen más hangulata volt, mint mostanában. Minden párharcra tisztán emlékszem, hiszen ezekben nőttem fel. Azt gondolom, hogy ez a korszaknak az egyik legmeghatározóbb része volt a női magyar kosárlabdában – mondhatni az az évtized abszolút arról szólt, hogy ez a két csapat dominálta a bajnokságot. Teljesen más hangulata volt azoknak a mérkőzéseknek.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A Sopron Basket volt válogatott csapatkapitánya több, mint 413 mérkőzésen lépett pályára. Elmondása szerint, aki ismeri, az tudja, hogy ő nem az a fajta játékos, aki évente váltja a csapatokat. “Bár az konkrétan nem fogalmazódott meg bennem, – amikor elsőnek Sopronba szerződtem – hogy hosszú évekre maradok, mégis éreztem, hogy ez nem csupán egy-két éves történet lesz.” – nyilatkozta Fegyverneky Zsófia, aki egyben arról is említést tett, hogy anno leginkább a Sopron Basket, mint klub, hozzáállása, profizmusa, illetve a jövővel kapcsolatos elképzelései bírták rá a mostmár évek óta tartó elköteleződésre. 

“Több száz mérkőzésen léphettem pályára a Sopron színeiben, ezért rengeteg olyan momentum van, amire szívesen gondolok vissza – nincs konkrétan egy, amit ki tudnék emelni. Ezek a gondolatok nagyon kedvesek számomra, hiszen tudom, hogy majd amikor véget ér a pályafutásom, ezek a pillanatok fogják életben tartani a Sopronban történteket. Itt most gondolok a hazai rendezésű Final Four-okra, a magyar bajnoki, magyar kapu mérkőzésekre, – számtalan jó emlékre – de egyben az emberekre is, akik végig mellettem álltak, segítettek, és akikkel nap-mint-nap együtt vagyok. Ezek az életreszóló kapcsolatok és barátságok a legfontosabbak.”

A Sopron Basket utoljára az UNI Győr MÉLY-ÚT otthonába lépett pályára, a magyar bajnokság 16. fordulója kapcsán, ahol Fegyverneky Zsófia együttese 76-73-as vereséget szenvedett. Ezzel Iványi Dalma – aki egykor szintén a Pécs klasszis játékosa volt – tanítványai az egyetlenek a magyar élmezőnyben, akik meg tudták verni a címvédő Sopront.  

“A Győr ellen elszenvedett vereségnek köszönhetően egy jó sorozat szakadt most meg számunkra. Nagyon ritka ez a magyar bajnokságban, de úgy gondolom, hogy ez a Győr – főleg a mostani, új igazolásokkal – egy nagyon jó csapat. Remek játékosokból állnak, és az ellenünk való mérkőzésen is jól játszottak, nekünk pedig voltak olyan játékelemeink, amikben nem tudtunk olyan szinten teljesíteni, ahogy szerettünk volna. Nyílván tisztában vagyunk a hibáinkkal és, hogy ezeket ki kell javítanunk. Mivel eddig jól teljesítettünk, én azt gondolom – hogyha a hátralévő mérkőzéseken is ezt folytatni tudjuk – továbbra is az alapszakasz elsőség kell, hogy legyen a cél.”

A Fegyverneky Zsófiával készített teljes interjú ITT tekinthető meg, a beszélgetés pedig 7.02-től látható.

Hirdetés