Hirdetés
Archivum

C-csoportos EB – 4.nap:

:

Hirdetés

Parádés egyéni teljesítményeket és összességében sima mérkõzéseket hozott a két pénteki elõdöntõ, melyeken eldõlt, hogy Örményország és Málta játssza a C-csoportos EB döntõjét.

A nap elsõ összecsapásán a rendezõ Örményország és Skócia legjobbjai csaptak össze. Egy kiegyensúlyozott elsõ negyedet követõn a hazaiak felõrölték riválisukat és végül 86-63-as sikerrel jutottak a szombati fináléba. Az örményeknél két egészen káprázatos egyéni teljesítményt láthatott a teltháznyi publikum. Amanda Jackson 30 pontot és 9 lepattanót szerzett, míg Christina Kepenekian 25 ponttal és 7 lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez.

Az „m-betûs” párosításban, a Málta – Moldova elõdöntõn sem kellett lerágniuk a körmüket a nézõknek. Málta már az elsõ negyedben 10 pontot vert riválisára és innentõl kezdve az egész mérkõzés során csak nõtt a különbség a két csapat között. végül 85-57-re nyertek a máltaiak. A gyõztesnél a 30 pontos Rebecca Thorensen és a dupla-dupláig (22 pont, 12 lepattanó) jutó Josephine Grima bizonyult a legjobbnak.

Eredmények

Elõdöntõk
Örményország – Skócia 86-63
Málta – Moldova 85-57

Az Örményország – Málta finálét szombaton rendezik.

Hirdetés