Hirdetés
USA

Caitlin Clark jelentkezik a WNBA Draftra, profinak áll napjaink legfelkapottabb játékosa:

:

Fotó: Iowa Women’s Basketball

Hirdetés

Április 15-én rendezik a 2024-es WNBA Draftot, de a legfontosabb kérdésre péntek hajnalban választ kaptunk.

Caitlin Clark, az Iowa sztárja és napjaink legfelkapottabb játékosa az Egyesült Államokban, bejelentette közösségi oldalain, hogy nem él a Covid miatt még életben lévő kompenzációs évvel, tehát nem tér vissza egy ráadás ötödik egyetemi szezonra, hanem jelentkezik a 2024-es WNBA Draft-ra.

Caitlin Clark-ról, aki februárban minden idők legeredményesebb NCAA Divízió I-es női kosárlabdázója lett, a napokban mi is készítettünk egy átfogó összeállítást. Elképesztő felhajtás van körülötte a tengerentúlon, melyből az egész női szakág profitálhat. Szakmailag nem volt kérdés, hogy megérett a profi karrierre, sőt 23. életévében járva ez egy természetes lépcsőfok is a pályafutásában, de sportgazdasági szempontok miatt felmerült, hogy bevállalja az ötödik egyetemi szezont.

“Bár ennek a szezonnak még koránt sincs vége, és még sok cél áll előttünk, de ez lesz az utolsó évem Iowában. Izgatott vagyok, hogy jelentkezhetek a 2024-es WNBA draftra.” – írta közösségi oldalain Caitlin Clark. “Lehetetlen kifejezni a hálámat mindenkinek, aki támogatott engem az Iowában töltött évek alatt – csapattársaimnak, akik az elmúlt négy évet a legjobbá tették; edzőimnek és mindenkinek, aki a szakmai programnál dolgozik, hogy engedték: magamat adhassam; illetve a Hawkeye szurkolóknak, akik minden este megtöltötték a Carver lelátóit; és mindenkinek, aki kilátogatott a mérkőzéseinkre szerte az országban.”

Caitlin Clark üzenetében kiemelte: “A legfontosabb, hogy mindez nem jöhetett volna létre a családom és a barátaim nélkül, akik végig mellettem álltak. Mindannyiótoknak köszönhetően az álmaim valóra váltak.”

A 2024-es WNBA Drafton az Indiana Fever rendelkezik az első választás jogával, így kijelenthetjük, hogy Caitlin Clark a Fever színeiben kezdi meg a profi karrierjét. Az új évadban a Fever az első tétmeccsét május 14-én vívja a Connecticut Sun otthonában. Rögzítsük ezt a dátumot a naptárunkban!

Fotó: Iowa Women’s Basketball

Hirdetés