Hirdetés
USA

Caitlin Clark minden idők legeredményesebb egyetemi kosárlabdázója az Egyesült Államokban:

:

Fotó: Iowa Women’s Basketball

Hirdetés

Vasárnap este az Iowa 93-83-ra legyőzte az Ohio State csapatát. Önmagában is nagy érdeklődésre tartott számot a mérkőzés, hiszen a Big Ten konferenciában ez nagy rangadó, ráadásul a végzőseit köszöntötte az Iowa. Ugyanakkor a nagy érdeklődés mégsem ennek szólt, hanem Caitlin Clark újabb rekordöntésének. Immár a férfi szakág legeredményesebbjeit is megelőzve az NCAA Divízió I-ben, minden idők legtöbb pontot szerző kosárlabdázója lett az Iowa sztárja.

Pete Maravich az LSU növendékeként 1967 és 1970 között 80 mérkőzésen 3667 pontot szerzett. Ahhoz, hogy vasárnap este megelőzze, Caitlin Clarknak 18 pontot kellett szereznie ehhez. Ezt pedig megtette, sőt jóval túl is szárnyalta. Érezhetően izgult a mérkőzés elején, az első hét dobásából kettő lett csak sikeres. Utána viszont három triplával beindult és végül 35 ponttal zárt az Ohio State 93-83-as sikere alkalmával.

Mint ismert, Caitlin Clark múlt héten jelentette be, hogy nem él a covidos leállás miatt igénybe vehető plusz egy évvel az egyetemi versenyrendszerben, hanem profinak áll. A játékjogát a WNBA-ben az Indiana Fever fogja megszerezni. A sportág jelenlegi legfelkapottabb játékosáról a közelmúltban lapunkban is közöltünk egy portrét, mely ITT olvasható.

Fotó: NCAA WBB

Hirdetés