Hirdetés
Archivum

Cambage volt csapata ellen a szombati programban:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra két mérkõzést rendeznek a WNBA-ben. A középpontban Liz Cambage áll, aki elõször lép pályára volt csapata ellen.

Fotó: WNBA

A csapatváltása óta elõször lép pályára a Dallas Wings ellen Liz Cambage. Tekintve, hogy nem volt egy szép történet a szakítás, kifejezetten érdekessé teszi a személye a Las Vegas Aces és a dallasi klub összecsapását. Ellentétes alaphelyzetbõl várják a felek a fél 5-kor kezdõdõ derbit. A Wings nagy meccset nyert a Phoenix Mercury ellen, senki nem várt tõlük 15 pontos sikert. Az Aces viszont csúnyán kikapott a Wings-tõl. A washingtoniak különösebb megerõltetés nélkül gázoltak át rajtuk. Elsõsorban a védekezéssel akadtak problémák, nem tudták kibillenteni a ritmusból a bajnoki cím egyik fõ várományosát. A Wings viszont éppen ezen a téren remekelt. A Mercury játékát teljesen szétszedték és elõlépett vezérré Kayla Thornton (18 pont, 11 lepattanó), illetve Theresa Plaisance (12 pont, 11 lepattanó). Kifejezetten elõremutató volt, amit láttunk tõlük. Ha ezt folytatják, több gyõzelem is követeti az elmúlt idõszak bravúrjait.

Ezt megelõzõen követhetjük a New York Liberty vendégjátékát a Minnesota Lynx otthonában. Ki ellen szakadna meg a Lynx immár négymeccses vereség-sorozata, mint az Amanda Zahui és Bria Hartley nélkül két jó formába kerülõ kulcsjátékosát nélkülözõ együttes ellen. A Liberty az utóbbi öt meccsébõl hármat megnyert, így az Európa-bajnokság miatt a lehetõ legrosszabbkor távoztak meghatározó játékosaik. Még több kell a Charles, Nurse, Durr triótól. A Lynx elveszítette a fonalat az utóbbi két hétben. Sorozatban négy meccset buktak, igaz mindegyiket hat vagy kevesebb ponttal. Arra kell megtalálniuk a választ, hogy ezeket a szoros hajrákat miként fordíthatják a javukra még ilyen hiányos felállásban is. Amíg ugyanis ezt nem kezelik, sorra el fognak menni a rangadók és már júniusra nagy hátrányba kerülnek.

Hirdetés