Hirdetés
USA

Cameron Brink súlyos térdsérülést szenvedett:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

A Los Angeles Sparks és az olimpiára készülő amerikai 3×3-as válogatott centere, Cameron Brink a bal térdében elülső keresztes-szalag szakadást szenvedett – adta hírül klubja szerdán este.

A WNBA Drafton második helyen kiválasztott újonc center kedden a Connecticut Sun elleni mérkőzésen sérült meg.

“Sosem gondolnád, hogy ez veled megtörténhet.” – írta Instagram oldalán Brink. – “Annak ellenére, hogy keményen dolgozol, néha mégis megtörténik. Nehéz felfogni, de tudom, hogy csak erősebbé tesz. Nem fogok letérni az útról, továbbra is imádom ezt az életet. Nem a kosárlabda határoz meg, de még mindig nagyon szeretem, és minden nap azon fogok dolgozni, hogy visszatérjek. Nem búcsú, csak egy viszontlátásra.”

Brink sérülése túlzás nélkül egyszerre csapás a Sparks-nak, a WNBA-nek és az amerikai válogatottnak.

Lapunkban is sokszor írtunk arról, hogy az Egyesült Államokban idén profik közé lépő generáció, melyben Brink mellett ott van Caitlin Clark, Kamilla Cardoso vagy éppen Angel Reese, robbanásszerű növekedést hozott a WNBA-nek. Ráadásul a fiatal centernél a média felhajtás kiváló egyéni teljesítménnyel is párosult. Brink ugyanis eddig 7,5 pontot, 5,3 lepattanót, 1,7 gólpasszt, 2,3 blokkot és 1,1 szerzett labdát átlagolt a Sparks színeiben.

A 3×3-as szakágban Brink tavaly világbajnoki címet szerzett az amerikai válogatottal Bécsben és bekerült a párizsi olimpiai keretbe. Az ötkarikás játékokat biztosan kihagyni kényszerül, ami azt jelenti, hogy Cierra Burdick, Rhyne Howard és Hailey Van Lith mellé új játékost kell választania az amerikai stábnak a napokban.

A Sparks nem közölt további részleteket a sérülésről, így azt sem lehet egyelőre tudni, hogy Brink mikor térhet vissza, de a WNBA-szezonja biztosan véget ért.

Hirdetés