Hirdetés
USA

Candace Parker a Chicago Sky játékosa lehet:

:

Hirdetés

A WNBA-ben január 15-től lehet tárgyalni a szabadügynök státuszban lévő játékosok átigazolásáról. A szerződések pedig február 1-től véglegesíthetőek és jelenthetőek be nyilvánosan. Természetesen, mint minden évben, ezúttal is számos hír és találgatás jelent meg. Ezek közül a legizgalmasabb, hogy Candace Parker a Chicago Sky játékosa lehet az ESPN értesülései szerint.

Jó ideje járja a tengerentúli női kosaras sajtót az a teória, hogy Candace Parker nem a Los Angeles Sparks-nál fogja befejezni pályafutását. A kétszeres olimpiai bajnok, WNBA-bajnok zseni maga is többször nyilatkozta, hogy hazatérne Chicagóba. Két éves korától kezdve Chicagótól 45 km-re Naperville városában élt a család. Ezen felül a televíziós munkái, amely Parker számára egyértelműen a jövő, egyszerűbben kezelhetőek lennének a keleti partról. Ráadásul a kiváló center soha nem csinált abból titkot, hogy a Sparks jelenlegi szakmai elképzeléseivel nem ért egyet. Bár hivatalos bejelentés természetesen a szabályok adta kötöttségek miatt még nincs, de szinte biztosra vehető a váltás.

A Chicago Sky lehetőségei viszonylag korlátozottak. Négy játékosuk, köztük két honosítottunk – Allie Quigley és Courtney Vandersloot – Protected Veteran státuszban van 2021-re. Nekik nem csak a szerződésük, de a bérük is garantált. Mellettük még öten rendelkeznek szerződéssel az új évadra. Köztük a Sopron Basket játékosa Gabby Williams. Joggal adódik a kérdés, hogy ezen kilenc játékos mellé miként férhet bele egy Candace Parker szintű szupersztár.

A válasz viszonylag egyszerű. A Sky úgy tudja megajánlani Parkernek a 190550 dolláros maximum bért, hogy nem marasztalják a szabadügynökök közül Cheyenne Parker-t, elengedik Kiah Gillespie-t és felfüggesztik Maria Condét. Ezen felül nem foglalkoztatják a tavalyi két beugrójukat, Sydney Colson-t és Alexis Prince-t sem tovább. A fizetési sapka alatt Parker szerződtetése után így még pont annyi maradna, hogy a 2021-es Draft első kör nyolcadik választásával élve a kiszemelt fiatalnak az első éves minimumot, ami 67208 dollár, ki tudják fizetni. 11 fős kerettel így neki is vághatnának 2021 nyarának.

Természetesen a swishappeal.com elemzése is felhívja a figyelmet, hogy nem a fenti az egyetlen lehetőséges forgatókönyv. Az öt nem védett szerződéssel rendelkező játékos közül bárkit elcserélhetnek és azzal Sydney Colsonék közül valakit marasztalhatnának vagy akár egy újabb veteránt behozhatnának egy évre. Amivel növelnék az esélyüket egy kiugró eredményre. Nagy kérdés és ez már inkább elvi szinten jelenik meg, hogy a Sky az ideális korban lévő és jól összerakott keretét mennyire akarja megbontani és mennyire uralkodik el a klubvezetésen a “most vagy soha” álláspont.

Fotó: WNBA

Hirdetés