Hirdetés
Archivum

Candace Parker egyre jobban belejön az új szerepkörébe:

:

Hirdetés

A WNBA hivatalos honlapja közölt egy interjút Candace Parkerrel, a Los Angeles Sparks sztárjával. A világklasszis center fõállású televíziós munkájáról és a jövõrõl is beszélt.

Fotó: WNBA.com

Fotó: WNBA.com

Candace Parker nem vállalt be európai vagy ázsiai szerzõdést a WNBA idei holtszezonjára. A TNT és az NBA TV közvetítéseiben férfi profi meccseken szakértõ. Márciustól pedig a CBS-en az egyetemi rájátszás összecsapásain is hallhatják a tengerentúli televízió-nézõk. A kiváló játékos kétlaki életet él, Los Angelesben van háza, de hétfõn délelõttõl szerdáig Atlantában dolgozik, ahol az NBA TV „Players Only” közvetítései készülnek.

Parker tudatosan készült erre a szerepre. Azt sok interjúban elmondta és ezúttal is megerõsítette, hogy addig járt át Európába vagy Kínába, amíg a lánya Laila nagyobb iskolás nem lett.

„Az biztos, hogy ezer rosszabb munka van ennél. Hétfõn délelõtt repülük el Atlantába és szerda kora hajnalban érkezek vissza. Hétfõn még én viszem iskolába Lailát, majd szerdán délután már én megyek érte. Tavaly még játszottam Kínában, elõtte tavasszal Törökországban, elõtte hat évet Oroszországban. Egyre nehezebb lett volna azonban Lailát kivenni az iskolából. Neki ilyenkor már állandóságra, stabil otthonra van szüksége. Tudomásul kellett vennem, hogy nagyon sok pénzrõl mondok le, hogy nem megyek a tengerentúlra. Ugyanakkor a televíziós szereplés segít felépíteni magamat a nyilvánosság elõtt és egy hosszabb távú lehetõség alapja lehet nekem, illetve a családomnak.” – fogalmazott Parker a WNBA honlapján.

Az NBA TV „Players Only” közvetítései során minden hétfõn este három korábbi profi kosárlabdázó kommentálja a nap rangadóját klasszikus profi sportriporter közremûködése nélkül. Az egész egy jó hangulatú háromórás beszélgetés, nagy élmény egy-egy ilyen meccset követni a sportág rajongóinak. A hétterben viszont óriási munka zajlik a szereplõk és a szerkesztõk részérõl is, hogy végig érdekes maradjon a produkció.

„Úgy érzem, hogy kicsit másféle látásmódot tudtam behozni a mûsorba. Úgy érkeztem mint egy újonc az elsõ profi csapatába. Azt kértem, hogy mondják el mit várnak tõlem és utána meglátjuk, hogy ebbõl mi az, ami tetszik és mûködik és mi az, ami nem.” – mondta Parker, aki egyre jobban beletanul a feladatba és most már kifejezetten oldottan, élvezetes meglátásokkal színesíti a mûsort.

A Los Angeles Sparks-nál bekövetkezett változásokról kevesebb szó esett a beszélgetésben. Érthetõen, hiszen itt még nagyon sok a nyitott kérdés. Parker azonban azt kiemelte, hogy európai, illetve ázsiai szerzõdés nélkül gyakorlatilag a teljes holtszezontban aktívan tartotta a kapcsolatot a klubvezetéssel. Rálátása van tehát a csapatépítés folyamatára, sõt tanácsaival, kapcsolataival tud is segíteni. Emellett az edzõtábor elsõ napjától rendelkezésre fog majd állni. Ez pedig véleménye szerint sokat érhet, így össszességében bizakodó.

Hirdetés