Hirdetés
Archivum

Candace Parker felemás visszatérése + VIDEÓ:

:

Hirdetés

A WNBA elmúlt játéknapján tért vissza hat hét kihagyás után Candace Parker. A Los Angeles Sparks centere az Atlanta Dream ellen 84-79 arányban elveszített találkozón 15 pontot és 10 lepattanót szerzett.

A dupla-dupla azonban csak az egyik oldala Parker visszatérésének, a másik már kevésbé szép. A mérkõzés utolsó másodperceiben egy elmaradt palánk alatti fújás után a kiváló centerbõl kijött az elmúlt két – sérülésekkel terhelt – év minden feszültsége. Parker csúnyán nekiesett az egyébként hibázó játékvezetõknek és valószínûleg az egész világragra haragudott azokban a percekben.

„Az egy feszült pillanat volt. Azt hiszem mindenképpen járt volna egy fújás, ami végül elmaradt és én elveszítettem a fejemet. Bármi is történjék a pályán, nem lenne szabad így viselkednem. A csapattársaimtól már elnézést kértem és most a szurkolóktól is szeretnék bocsánatot kérni.” – mondta Parker, akit természetesen kizártak a találkozóról.
 

A pálya mellett Candace Parker férje, a New York Knicks alakulatából ismert Shelden Williams és kétéves kislánya Lailaa is testközelbõl látta az esetet. „Hat hét. Ez egyáltalán nem volt könnyû idõszak, különösen annak fényében, hogy mennyi sérülés hátráltatta az elmúlt években. Én nem tehetek mást, mint megpróbálok mindenben segíteni. A legjobb az lenne, ha egy kicsit el tudnánk szakadni a kosárlabdától. El kellene menni barátokhoz, moziba, bármi, ami eltereli a gondolatait. Remélem sikerül túljutni ezen az idõszakon. Bízom benne, hogy Candace át tud törni minden lelki gátat és immár egészségesen visszatalál a megfelelõ útra.” – mondta Shelden Williams a feleségérõl.

Azon túl, hogy természetesen egy ekkora ikontól is megengedhetetlen a kosárlabda pályán ilyen viselkedés, nem szabad elfelejteni, hogy nem mindennapi megpróbáltatásokat kell kibírnia Parkernek. Tavaly már a szezon legelején olyan sérülést szedett össze, amely miatt az egész évadot ki kellett hagynia. Ekkor a center vállát és térdét is mûtötték, majd idén úgy tért vissza, hogy akár bajnoki címig vezetné a csapatot.

Ehhez képest június 26-án este egy újabb térdsérülés tönkretette az egész szezont. A Sparks Parker kiválásával teljesen elveszítette a fonalat, a rájátszásra is már csak matematikai esélyeik vannak, a bajnoki címre meg gyakorlatilag semmi. Az eredménytelenég miatt Los Angelesben a General Manager és a vezetõedzõ posztján is váltás történt, miközben a csapat szinten teljesen szétesett. Ezek után robbant a bomba.

 

VIDEÓ
 

Hirdetés