Hirdetés
Archivum

Candace Parker is segíti az ALZ magazint:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államokban az egyik legnagyobb alapítvány, amely Alzheimer-kórban szenvedõket illetve a családtagjaikat segíti, az Alzheimer’s Association. A társaság ALZ néven életmódot magazint indított, a februári szám címlapján Candace Parker szerepel.

Fotó: ALZ Magazine - Alzheimer's Association

Fotó: ALZ Magazine – Alzheimer’s Association

Candace Parker kapcsolata az Alzheimer’s Association nevû szervezettel Pat Summitt betegségéhez nyúlik vissza. A zseniális center mentora, a pályafutásának elindítója a University of Tennessee legendás edzõnõje volt. Különleges viszony fûzte hozzá és még a betegsége legnehezebb óráiban is igyekezett Parker mindenben segíteni Pat Summit-ot, illetve családját.

Mint ismert, Pat Summitt-ot 59 évesen diagnosztizálták Alzheimer-kórral. Az egyetemi kosárlabdázás történetének legeredményesebb szakvezetõje öt évet küzdött a betegséggel, melyet végig méltósággal viselt. Végül 2016-ban hunyt el. 

“Kérdeztem tõle: “Miként próbálod ezt meg átvészelni?” Erre azt felelte: “Tudod, tovább megyek, egyik lábamat teszem a másik elé, és lélegzek.” – idézi fel cikkében egyik beszélgetésüket Parker, mely jól mutatja Summitt tartását.

A család által létrehozott Pat Summitt Foundation-t azóta is kiemelten támogatja a Parker, aki a WNBA minden szabadon választható közösségi programján az Alzheimer-kórt kezeli kiemelten. A megelõzés fontosságára, az ehhez kapcsolódó megfelelõ életmódra hívja fel a figyelmet.

Fotó: ALZ Magazine - Alzheimer's Association

Fotó: ALZ Magazine – Alzheimer’s Association

Hirdetés