Hirdetés
Archivum

Candace Parker már a VB-re készül:

:

Hirdetés

Ahogy arról már beszámoltunk: az USA Basketball illetékes bizottsága nyilvánosságra hozott nyolc nevet, akik a felnõtt nõi kosárlabda válogatott tagjai lesznek 2009/2012 között. Candace Parker is a keret tagja. A szülés után idén júliusban visszatérõ játékos az LA Times-nak elmondta: szeretne aranyat nyerni a csehországi VB-n. A nõi kosárlabdázás egyik legnagyobb sztárja azt is elárulta, hogy átjön Európába játszani.

„Természetesen egy olimpiai aranyérem után, már nem akarja lejjebb adni az ember, fõleg a 2006-os botlásunk után. Azt hiszem ez mindenkinek ott volt a fejében, amikor Pekingbe mentünk. Én úgy 80%-os állapotban vagyok jelenleg és tervezem, hogy a tengerentúlon is kipróbálom magamat a következõ évben.” – mondta Parker.

A keret összeállításáról az új szövetségi kapitány Geno Auriemma beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

„Mindenki, aki részt vett az olimpián és aranyérmet nyert, megérdemli elismerést. Nem látok rá esélyt, hogy bárki kiszoríthassa az aranyérmeseket, hiszen megérdemlik a lehetõséget, hogy folytassák a megkezdett munkát. A nõi kosárlabda az egész világon fejlõdik. A legfõbb ok, amiért erre a nyolc játékosra számítok a továbbiakban is az, hogy látom rajtuk, ugyanaz a tûz ég a szemükben, mint korábban. Képesek ugyanazzal a motivációval játszani. Folytatódhat az Egyesült Államok dominanciája a világversenyeken.”- mondta Geno Auriemma.

Hirdetés