Hirdetés
Archivum

Candace Parker minden fronton megállja a helyét:

:

Hirdetés

A világ egyik legjobb centereként Candace Parker nemcsak a WNBA-ben, de Európában a Jekatyerinburg együttesében is meghatározó szerepet tölt be. A végtelenül szimpatikus játékos nemcsak a sportpályán, de anyaként is megállja a helyét. Parker a sérülése utáni felépülésérõl, a jekatyerinburgi kalandról és a fejlõdési lehetõségekrõl is beszélt az espnW-nek adott szerdai nyilatkozatában.

Candace Parker a nyáron a WNBA-ben mindössze 10 mérkõzésen át tudta segíteni a Los Angeles Sparks együttesét, majd vállmûtéten esett át, ami miatt a szezon hátralévõ részét ki kellett hagynia. „A mûtét utáni holtszezon megváltás volt számomra, végre minden sérülésemet kikezeltethettem és egy kicsit a játékom fejlesztésére is tudtam idõt szakítani. Dolgos mindennapjaim voltak, rehabilitáció, erõsítés és kosárlabda pálya. Miután a szezon nagy részét kihagytam úgy érzem újra bizonyítanom kell és alig vártam, hogy újra visszatérjek a játékba.” – mondta Parker, majd a gyereknevelésrõl is beszélt.

„Az elején nagyon nehéz volt megtalálni az összhangot, de a családom és a barátaim rengeteget segítettek. Amikor anya lettem, a dolgok többé már nem körülöttem forogtak. Hirtelen vége lett a délig történõ alvásoknak és annak, hogy mindig azt csinálok, amit szeretnék. Azt azonban egy percig sem éreztem, hogy a karrieremet fel kellene áldoznom azzal, hogy anya lettem vagy fordítva. Természetesen az anyaság az elsõ, de a kosárlabda is hihetetlenül fontos maradt számomra. Szinte egyetlen éjszakát sem töltöttem külön a lányomtól, Lailaa-tól. Hála az égnek nagyon jól bírja az utazásokat és egy nagyon jó gyerek.” – engedett betekintést a mindennapjaiba a klasszis center, aki nem gyõzte méltatni a Jekatyerinburg együttesét sem.

„Az európai csapatom rendkívül alkalmazkodó és tisztában vannak a helyzetemmel, hogy egyszerre vagyok profi sportoló és édesanya. Az unkahúgom, Kellie ott van velünk és vigyáz Lailaa-ra, amikor edzésen vagy meccsen vagyok. Lailaa egy elképesztõ kislány, minden helyzethez remekül alkalmazkodik. Neki talán már több pecsét van az útlevelében és többet repült második születésnapja elõtt, mint a legtöbb ember egész életében. Kosárlabdázni és anyának lenni egyszerre nagyon nagy türelmet igényel, de megéri.” – vélekedett Parker, mielõtt a jövõbeni céljait is ecsetelte.


„Középiskolás koromban, amikor még édesapám volt az edzõm, mindig azt mondta nekem, hogy egy-egy holtszezonban 25%-al kell elõrébb lépni. Mindig azt hajtogatta, hogy válasszak valamit amiben nagyszerû vagyok és a szezon kezdetére legyek benne fantasztikus. Aztán vegyek valamit, amire csak azt mondjuk, hogy rendben van és a szezon kezdetére legyek benne nagyszerû. Most is ehhez tartom magam és nem is kétség, hogy szeretném a Sparksot újra a csúcsra vezetni!
” –zárta mondandóját Candace Parker.

Hirdetés