Hirdetés
Archivum

Candace Parker parádéval Sparks gyõzelem a nyitányon:

:

Hirdetés

Egy látványos mérkõzésen 8 ponttal diadalmaskodott a Los Angeles Sparks a Minnesota Lnyx gárdája ellen a WNBA szezonnyitóján. A találkozón Candace Parker 19 ponttal és 10 lepattanóval vette ki a részét a sikerbõl.

Szombat hajnalban Los Angelesben kezdetét vette a WNBA 2011-es szezonja. A nyitányon a Los Angeles Sparks fogadta a Maya Moore-t soraiban tudó Minnesota Lynx alakulatát.

Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak az együttesek. A második szakaszra sem változott sokat a játék képe, a játékrész utolsó 2 percébe fordulva mindössze 37-36-os hazai vezetést jegyezhettünk fel. A nagyszünet elõtti másfél perc azonban a vendégekrõl szólt, akik nagy hajrával egy 7-0-s futást csináltak és ezzel a félidõre 37-43-ra elléptek.

A harmadik negyedben egy egészen más Sparksot láthattunk. Még ugyan volt egy fellángolása a Lynx-nek, amikor 52-43-nál 9 ponttal elõrébb jártak, mint riválisuk, de a folytatásban már hengereltek a hazaiak. Noelle Quinn három triplát is szerzett és ezzel 57-57-nél egyenlített a Los Angeles.

A közel 14 ezer nézõ által buzdított Sparks a fantasztikus hangulatú szezonnyitón 59-57-es elõnnyel kezdte a negyedik szakaszt. Ebben a játékrészben a vendégek már nem tudták átvenni a vezetést. 5 perccel a lefújás elõtt 6 pontra hízott a differencia és ezt az elõnyt a hazaiak rutinos sztárjai magabiztosan tartották is. A vége 82-74 lett.

A mérkõzés legjobbja a dupla-duplát (19 pont, 10 lepattanó) elérõ Candace Parker volt. A másik oldalon Maya Moore 21 pontja is kevésnek bizonyult a bravúrhoz.


Eredmény

Los Angeles Sparks – Minnesota Lynx 82 – 74 (18-18) (19-25) (22-14) (23-17)

Hirdetés