Hirdetés
USA

Candice Dupree a legnagyobbak közé került:

:

Hirdetés

A WNBA legutóbbi játéknapján az Indiana Fever 86-79-re legyőzte a New York Liberty-t. Candice Dupree 11 ponttal és 6 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. Ezzel a teljesítménnyel pedig történelmet írt. Tina Thompson, Tamika Catchings és Lisa Leslie után a liga negyedik olyan játékosa lett, aki átlépte a 6000 szerzett pontot és 3000 leszedett lepattanót.

A legcsendesebb világsztár

Candice Dupree zseniális játékát az elmúlt két európai szezonban Sopronban csodálhattuk. Talán a sportág legcsendesebb világsztárjáról beszélhetünk és emiatt ezek a teljesítmények nem is kerülnek annyit a címlapokra, mint megérdemelnék.

Nem Candice Dupree az, aki a legtöbb videót tölti fel a közösségi oldalakra vagy aki rendszeresen beszélgetős műsorokban ad hírt mindennapjairól, de talán a legalázatosabb, az egyik legnagyobb munkabírású játékos mindenki közül, aki a WNBA-ben ilyen szintre eljutott. A teljesítménye önmagáért beszél.

Éppen a napokban a rekord miatt készített Dupree-vel egy riportot az ESPN. Ebből is kiderül, hogy nem az mozgatja, hogy folyamatosan beszéljenek róla. Nem a statisztikák, a rekordok a fontosak, hanem az, hogy a lehető leghatékonyabb, legkiegyensúlyozottabb játékos legyen. Ezt pedig sikerült is elérnie a 15 éves profi pályafutása alatt. Immár a történelemkönyvekben is a sportág úttörő egyéniségei között szerepel.

Bajnoki cím a Phoenix Mercury-val, a fiatalok mentora az Indiana Fever-nél

Dupree játékjogára még a 2006-os WNBA drafton az első kör 6. választásaként a Chicago Sky csapott le. Itt négy évet töltött, de az a Sky szakmai munkában, profizmusban nem az volt, amelyet most ismerhetünk. Egyszer sem jutottak rájátszásba. Ezt követte a Phoenix Mercury kötelékében a csúcsidőszak, melyet 2014-ben egy bajnoki cím koronázott meg Diana Taurasi és Brittney Griner oldalán.

Rekordot döntöttek a bajnoki menetelés során az alapszakaszban 29 győzelemmel és mindössze 5 vereséggel. Egykori csapata a Chicago elleni döntő első meccsén emlékezhetünk arra a 24 pontos teljesítményre. Dupree 2017-ben került az Indiana Fever alakulatához. Egy fiatal csapat mentorának kell lennie és ez talán már előrevetíti a jövőt, egy edzői karriert, ahol biztosak lehetünk benne: szintén megállná a helyét a legmagasabb szinten.

Az ESPN riportja:

Hirdetés