Hirdetés
Archivum

Candice Dupree az Indiana Fever történetének 12 legjobbja között:

:

Hirdetés

Idén ünnepli fennállása 20. évfordulóját az Indiana Fever együttese. Az indianapolis-i WNBA klub megnevezte az elmúlt 20 év 12 legjobb játékosát, akik a csapat mezét magukra ölthették. Õket június 1-én egy külön ünnepség keretében is köszöntik. A legjobbak közé az elmúlt szezonban Sopronban szereplõ Candice Dupree-t is beválasztották.

Fotó: Indiana Fever

Fotó: Indiana Fever

Az Indiana Fever a 20 éves fennállása során 13 alkalommal jutott a WNBA rájátszásába. Háromszor a döntõig meneteltek és 2012-ben bajnokok is lettek. A kerek évfordulóhoz érkezve a klub vezetõi úgy döntöttek, hogy összeállítják az elmúlt 20 évben a náluk megforduló játékosokból az All-Star csapatot. Ennek neve Fever’s 20th Anniversary Team, a 12 fõs keret tagja pedig Candice Dupree is.

Az Indiana Fever az elsõ tétmérkõzését a ligában 2000. június 1-én Miamiban vívta. Az évfordulós csapatot idén június 1-én köszöntik a New York Liberty elleni bajnoki találkozó elõtt. Dupree mellett soproni kötõdés még, hogy Tully Bevilaqua is bekerült a legjobbak közé.

Az évfordulós keretet az elõbbiekben kiemelt klasszisokon túl Natalie Achonwa, Briann January, Erlana Larkins, Tamika Catchings, Erin Phillips, Katie Douglas, Tammy Sutton-Brown, Stephanie White, Ebony Hoffman és Shavonte Zellous alkotja.

Candice Dupree 2017-ben érkezett a klubhoz. Az elmúlt szezonban pedig éppen a Fever színeiben ünnepelte WNBA-s pályafutása egyik fontos mérföldkövét. Augusztus 15-én a Washington Mystics ellen lejátszott találkozón megszerezte 6000. pontját a ligában.

Dupree mindössze a 9. játékos, aki elérte ezt az álomhatárt. A 2018-as szezon végére 6057 szerzett pontja lett, amivel a WNBA történetének nyolcadik legeredményesebbjének számít. Lauren Jackson-t elõzte meg, míg közvetlenül elõtte Sue Bird található 6154 ponttal. A liga legeredményesebbje Diana Taurasi, aki 8549 pontnál jár.

Candice Dupree 2006-ban kezdte profi karrierjét a WNBA-ben és eddig 412 tétmeccsen lépett pályára. Az Indiana Fever elõtt 2006 és 2009 között a Chicago Sky, majd 2010 és 2016 között a Phoenix Mercury gárdáját erõsítette. 2014-ben a Mercury-val bajnoki címet ünnepelhetett. Hatszor szerepelt All-Star gálán és az elsõ évében bekerült a legjobb újoncok közé.

Fotó: Indiana Fever

Fotó: Indiana Fever

Hirdetés