Hirdetés
Archivum

Candice Dupree portré az M4 Sporton:

:

Hirdetés

Az M4 Sport készített a közelmúltban egy remek portrét Candice Dupree-rõl, a Sopron Basket játékosáról. A kétszeres Világbajnok, WNBA-bajnok klasszis pályafutását, gondolatait a kosárlabdáról, közelebbrõl is megismerhettük.

„Nem is fogtam fel még teljesen, hogy mennyi mindent elértem. Tudom, hogy jó játékos vagyok, de ha megnézem az eredményeimet, a WNBA-ben elért sikereimet, hogy kétszer nyerhettem Világbajnokságot, akkor azt mondhatom: csodálatos pályafutásom volt eddig, amit semmiért nem cserélnék el.” – reflektált eredményeire a portréban Dupree, mielõtt hosszasan mesélt volna soproni tartózkodásáról.

„Semmilyen különleges bánásmódot nem kapok és én ezt is szeretném. Én csak egy átlagos játékos vagyok. Nem szeretnék feljebb lenni senkinél. Az egyes számú játékos ugyanolyan fontos, mint a 12. Ez az én gondolkodásom.” – jelentette ki Dupree.

„Nagyon jól szervezett a Sopron, a társaim kedvesen fogadtak. Sõt az ellenfélnél játszók is szimpatikusak. Minden rendben eddig. A miénk egy igazi családias együttes. Több a fiatal játékos, mint a korábbi klubjaimnál. Én idõsebb vagyok, ezért könnyû vezéregyéniségnek lennem. Bármivel fordulhatnak hozzám a társaim, akár magánéleti, akár kosárlabdával kapcsolatos kérdésekkel. Ezt a szerepet kimondottan élvezem. Fontos része az ittlétemnek.”

„Sopron egy nagyon kicsi város azokhoz képest, ahol korábban játszottam. Gyönyörû hely és ami nagyon fontos, hogy remek éttermek vannak itt. Õszintén bevallom, hogy nem láttam sokat a belvárosból még, mert elég hideg volt, amit nem nagyon szeretek. Most, hogy jön a tavasz, mindenképpen szeretném bepótolni és megnézni a belvárost.” – mondta Dupree, akit kérdeztek a WNBA-rõl. Például arról, hogy azon a porondon a magyar együttes miként állná meg a helyét.

„Hogy a Sopron milyen csapat lenne a WNBA-ben? Ez nagyon nehéz kérdés, mert nagyon sok jó csapat van. A világ legjobb játékosai szerepelnek ott, hihetetlenül nehéz kihívás. Ha õszintén kell válaszolnom, akkor valahol a középmezõnyben végezne. Igen, biztos vagyok abban, hogy a középmezõnyben ott lenne. Azért mondom ezt, mert fegyelmezett a csapatunk és remekül tud védekezni. A WNBA-ben jó pár csapat van, akik nem nagyon védekeznek, csak arra koncentrálnak, hogy: dobás, dobás, dobás.” – összegzett az Indiana Fever sztárja, aki a tengerentúli profi ligában az egyik egyéni mutatóban is csúcstartó.

„Nemrégiben valaki elárulta nekem, hogy én dobtam a WNBA történetének legtöbb kétpontos kosarát. Csak azt feleltem neki, hogy én csupán befejezem a ziccereket, könnyû kosarakat értékesítettem.”

Mindig érdekes kérdés, hogy az Egyesült Államok meghatározó játékosai a válogatottságot, a nagy tornákon mutatkozó fölényüket miként látják belülrõl. Most Dupree errõl is beszélt. „A két VB-gyõzelem után arra gondoltam, hogy milyen sok munka is volt ebben. Eljutni az amerikai válogatottságig nagyon keveseknek adatik meg, mert rengeteg jó játékosunk van. Eszembe jutott a rengeteg edzõtábor, a felkészülési mérkõzések. Amikor felhívtak és elmondták, hogy bekerültem a csapatba. Nagyon nagy megtiszteltetés volt a hazámat képviselni és aranyérmeket nyerni. Tudom, hogy sokan legyintenek, hogy könnyû nekünk VB-t nyerni. A játékosoknak azonban sokat jelent: megnyerni egy ilyen tornát, megkapni az aranyérmet, mindezt a világ legjobbjai között.”

A közelgõ Euroliga Final Four esélyeit az alábbiak szerint látja Dupree: „Ebben az évben akár még egyet léphet a csapat a tavalyi ezüst után. Biztos vagyok abban, hogy az edzõnk nagyon sok videót néz még a másik három csapatról és kielemzi, hogy mit és hogyan kell tennünk. A Jekatyerinburggal izgalmas visszavágó lesz. Tudom, hogy az emberek azt mondják milyen erõsek, de minden csapat legyõzhetõ. Nekünk, a játékosainknak ki kell használni az erõsségeinket és minden rendben lesz.” – mondta a 34 éves világklasszis, majd a beszélgetést a jövõjét érintõ témákkal zárta.

„Nem tudom, hogy mit hoz a jövõ. Van még kétéves WNBA szerzõdésem, de nem hiszem, hogy ki fogom tölteni. Lassan eljön az ideje, hogy pontot tegyek a karrierem végére. Szeretnék a családommal lenni, a gyerekeimmel több idõt tölteni. Nem tudom, hogy a következõ szezont hol fogom tölteni. Az ügynököm biztos értesíteni fog, hogy milyen csapatok érdeklõdnek utánam. Ugyanakkor szeretnék edzõ is lenni. Lehet, hogy azon az úton folytatom. Az sincsen kizárva, hogy maradok itt Sopronban. Nem lenne ellenemre, de ez még mind a jövõ kérdése számomra.”

Az M4 Sport teljes riportja megtekinthetõ ITT
 

Hirdetés