Hirdetés
Európa

Candice Dupree visszatért az USK Prahához:

:

Hirdetés

A következő időszakban az USK Praha együttesét erősíti Candice Dupree – jelentette be Facebook oldalán a prágai klub, mely arról is beszámol, hogy a rendkívül rutinos klasszis játékos már meg is érkezett a cseh fővárosba.

Natalia Hejkova csapatának azok után kellett új légióst keresnie, hogy legjobbjuk Alyssa Thomas egy cseh bajnokin Achilles-sérülést szenvedett és már hazai is utazott az Egyesült Államokba.

Candice Dupree-t a magyar szurkolók is jól ismerhetik, hiszen rendkívüli tudását az elmúlt két európai szezonban a Sopron Basket játékosaként csodálhattuk. A tavalyi csonka szezonban a versenyrendszerek leállításáig 11 mérkőzésen a magyar bajnokságban 23.7 perc alatt 11.1 pontot, 4.6 lepattanót és 2.4 gólpasszt átlagolt. Az Euroligában öt találkozón 27.0 perc alatt 10.4 pontot, 4.6 lepattanót és 1.4 gólpasszt jegyzett.

Nyáron a WNBA floridai buborékjában az Indiana Fever-t erősítette, ahol 12.5 pontot, 5.7 lepattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt. A tengerentúli karrierjét nézve két fontos rangsorban is előrébb lépett. A liga ötödik legeredményesebbje és hatodik legtöbb lepattanót gyűjtő játékosa lett.

Candice Dupree a 2016/2017-es évadban már erősítette az USK Prahát. Az akkor Final Four-ig menetelő cseh gárdában 12 Euroliga találkozón 27.6 perc alatt 13.7 pontot, 5.8 lepattanót és 0.8 gólpasszt átlagolt.

Az USK Praha 2 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik. December elején Isztambulban verték a Lyon-t és a Gdyniát, de kikaptak a Fenerbahce-tól. Jövő héten a cseh klub lesz a csoport buborékjának házigazdája. Itt kedden a Fenerbahce, csütörtökön a Lyon, pénteken a Gdynia lesz a riválisuk.

Hirdetés