Hirdetés
Archivum

Candice Parker felcsapott állatvédõnek, a WNBA elnöke pedig a nõk egyenjogúságáért küzd:

:

Hirdetés

Miközben már mindenki a magyar kupa lázában ég, lazításképpen érdemes kicsit kitekinteni a tengerentúlra, ahol a holtszezon pillanatait élik, így a sportszakmai szempontok mellett a „szaksajtóban” még a kevésbé a mély elemzések dominálnak.

A Jekatyerinburggal az EuroLiga négyes döntõjére készülõ Candice Parker csatlakozott a helyenként botrányos reklámjairól ismert PETA állatvédõ szervezet szõrme-ellenes kampányához. A zseniális center óriásplakátokon pózol Fendi nevû kutyájával és arra kér mindenkit, hogy ne viseljen szõrme bundát.

A felhíváshoz Parker mellett olyan világsztárok csatlakoztak, mint Tony Gonzalez, Amare Stoudemire, Ron Artest, Dennis Rodman, Eva Mendes és Charlize Theron.

VIDEÓ:

A WNBA elnöke, Donna Orender, a 2010-es „Women in Business Awards” díjátadón, az Egyesült Államok legsikeresebb nõi üzletasszonyai elõtt tartott beszédet. Orender, aki rengeteget tett azért, hogy az Egyesült Államokban a profi nõi kosárlabdázás életben maradjon és a WNBA-t a gazdasági válság se söpörje el, azt hangsúlyozta, hogy több nõi befektetõre lenne szükség a ligában és igazságtalan, hogy miközben az NBA sztárok dollármilliókat visznek haza, a hölgyeknél a maximum kereset 100000 dollár egy szezonra. Szerinte ennek az az üzenete, hogy a nõi sportoló munkája és erõfeszítései nem érnek annyit, mint férfi társaiké.

Orender amerikai stílusú beszédében felidézte gyermekkorát, amikor még csak minden 27. lány sportolt az Egyesült Államok és neki személyesen csak férfi teniszklubokban volt lehetõsége teniszezni. Kitért azokra a harcokra amiket meg kellett vívni, annak érdekében, hogy komolyan vegyék. Arra kérte az üzletasszonyokat, hogy napjainkban, amikor már szinte második lány sportol az iskolákban, áldozzanak pénzt, hogy megfelelõ körülmények között készülhessenek. A profi liga elnök asszonya azzal a felszólítással zárta mondandóját, hogy reméli a hallgatóság politikai és gazdasági hatalmával segíti õt küldetésében.

Hirdetés