Hirdetés
Archivum

Cayla George történelmi napjai Ausztráliában:

:

Hirdetés

Az ünnepi idõszakban az ausztrál nõi kosárlabdában igazi nagyüzem van. Több fordulót rendeznek a WNBL küzdelmei alkalmával, melyek során az egykoron Sopronban is kiváló benyomást keltõ klasszis center Cayla George pályafutása is fontos mérföldkõhöz érkezett.

Fotó: WNBL - wnbl.com.au

Fotó: WNBL – wnbl.com.au

A Melbourne Boomers 11 gyõzelemmel és 5 vereséggel vezeti a tabellát három fordulóval az alapszakasz vége elõtt. A remek menetelés során Cayla George 12.8 pont, 8.4 lepattanó átlaggal kiváló teljesítménnyel segíti csapatát. A legutóbbi bajnoki mérkõzésén a Dandenong ellen 12 lepattanót ért el a világbajnoki ezüstérmes center, aki ekkor pályafutása 240. tétmeccsét játszotta a ligában.

A legutóbbi teljesítménye után George a WNBL-ben a teljes karrierjét nézve már 2297 lepattanónál jár. Ezzel Rachel Sporn (3229), Suzy Batkovic (2972) és Lucille Bailie (2305) mögött az öröklangista negyedik helyére lépett elõre. Ahogy az elõzõ adatsor is mutatja, a hétvégi fordulóban 9 lepattanóval akár már Bailie-t is megelõzheti.

A kiváló egyéni teljesítményt tovább erõsíti, hogy George 9.6-os meccsenkénti átlaggal rendelkezik. Ez az örökranglistát nézve ebben a mutatóban Lauren Jackson (11.6) és Debbie Limmon (11.5) mögött a harmadik helyet jelenti.

Hirdetés