Hirdetés
Archivum

CB Conquero: Euroliga helyett kizárás a spanyol élvonalból:

:

Hirdetés

A Spanyol Kosárlabda Szövetség nyilvánosságra hozta annak a 14 csapatnak a nevét, melyek nevezését elfogadta a következõ élvonalbeli szezonra. Gazdasági okok miatt a tavalyi kupagyõztest nem engedték indulni.

A CB Conquero az elmúlt évadban megnyerte a Spanyol Kupát, de tavaszra több játékos is elhagyta a hulvea-i csapatot anyagi problémák miatt. A klub ennek ellenére meglepve a spanyol közvéleményt kupagyõztesként élt az Euroliga nevezés lehetõségével és csak az utolsó pillanatban, a sorsolás elõtt három nappal léptek vissza.

Azóta kiderült, hogy ez csak egy utolsó kísérlet volta arra, hogy új támogatókat próbáljanak szerezni a csapat finanszírozásához. A számításaik nem jöttek be és a spanyol szövetség azzal utasította el – másodfokon is – a nevezésüket: a benyújtott papírok alapján nem látják biztosítottnak, hogy be tudják fejezni a szezont. Emellett a klubnak az elmúlt évadból is vannak még olyan kötelezettségei, amiket teljesíteni kellene. A CB Conquero közleményben jelezte, hogy nem fogadják el a döntést és minden létezõ fórumon, akár bíróság elõtt is küzdeni fognak az igazukért.

A spanyol szövetség elsõ fokon egy másik klub a CB Islas Canarias nevezését is elutasította. A képviselõik sikerrel fellebbeztek és megtették a kötelezõ hiánypótlásokat, így jövõre is ott lehetnek az élvonalban. Ez lesz a klubnak a 34. szezonja az elsõ osztályban.

Azzal, hogy a kupagyõztes CB Conquero nem indulhat az élvonalban, a spanyol szövetség felkérte a bajnoki második helyezett Gironát a Szuperkupán való részvételre. A tavalyi ezüstérmes erre rábólintott, így a Salamncával õk mérkõznek az évad elsõ trófeájáért szeptember végén.

A spanyol élvonal mezõnye a 2016/2017-es szezonban:

1 UNIVERSITARIO FERROL
2 C.B. AL-QAZERES
3 GERNIKA KIROL ELKARTEA SASKIBALOI
4 CLUB DEPORTIVO IBAETA
5 CLUB POLIDEPORTIVO BEMBIBRE
6 CLUB BALONCESTO AVENIDA
7 CD ZAMARAT
8 DEPORTIVO CREF
9 STADIUM CASABLANCA
10 CB ISLAS CANARIAS
11 AE SEDIS BASQUET
12 UNI GIRONA CLUB BASQUET
13 ADB ARASKI ARABAKO EMAKUMEEN SASKIBALOIA
14 AD FUNDACIÓN PROMETE

Hirdetés