Hirdetés
Archivum

Cecilia Zandalasini idén nem szerepel a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Kihagyja a 2019-es WNBA szezont Cecilia Zandalasini, az olaszok klasszisa.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Cecilia Zandalasini az Európa-bajnokság után a közelmúltban kiutazott Minneapolisba a Minnesota Lynx gárdájához, de egy kellemetlen bokasérülés miatt idén nem fog pályára lépni a tengerentúlon.

“Május 30-án a válogatott egyik edzésén kifordult a bokám. Semmi komoly, de a szoros menetrend miatt nem volt idõ a felépülésre. Három nappal a törökök elleni nyitó meccs elõtt már újra teljes edzésmunkát végeztem. Az Eb-n úgy éreztem, hogy minden rendben van, de amikor megérkeztem Minneapolisba és megkezdõdtek az edzések, be kellett látnom, hogy ez idén nem fog menni. A csapattal közösen hoztuk meg a döntést, hogy hazatérek.” – mondta Cecilia Zandalasini az olasz Sky Sportnak.

Az olaszok klasszisa augusztust egy kis nyaralás mellett a rehabilitációval tölti és hangsúlyozta a nyilatkozatában, hogy szeretne maximálisan felkészülni szeptemberre, amikor a Fenerbahce-nál megkezdõdik a munka. A WNBA-t illetõen Zandalasini négyéves újonc-szerzõdést írt alá a Lynx alakulatával, melybõl ez a harmadik év. Egyelõre nem beszéltek a folytatásról, de a játékjoga a klubnál van és reményét fejezte ki, hogy visszatérhet. “Sajnos 2020 nyarára válogatott kötelezettségem nincs, így gyakorlatilag a teljes szezont végig tudnám játszani.” – mondta.

A Lynx igencsak nehéz helyzetbe került Cecilia Zandalasini sérülésével. Nem titkoltan a klubnál számoltak az olasz klasszissal. A hét elején Jillian Alleyne hétnapos szerzõdést írt alá hozzájuk. Mellette Asia Taylor-ra hárulhat a feladat a helyettesítését tekintve.

Hirdetés