Hirdetés
Magyarország

Cegléd – ZTE mérkőzés az alsóházi rájátszásban:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától egy mérkőzést rendeznek az alsóházi rájátszásban. Ezen a VBW CEKK Cegléd 18 órától fogadja a ZTE NKK együttesét.

A play-out első fordulójába kiírt összecsapásukat pótolják a felek, melyet a ceglédiek Európa Kupa szereplése miatt halasztottak el. Az alsóházi rájátszásban mindkét gárda az elmúlt hétvégén mutatkozott be. A VBW CEKK Cegléd felszabadult és eredményes játékkal 77-64-es sikert aratott a némileg hiányos felállásban szereplő PINKK otthonában. A ZTE játékára eközben érezhetően rányomta a tét a bélyegét és az elmúlt időszak felfelé ívelő formája után ezúttal nagyobb különbséggel 83-45-re maradt alul az ELTE-BEAC Újbuda otthonában.

A csapatok szombati fellépése során a ceglédieknél Tinara Moore remekelt, 35 perc alatt 29 pont, 15 lepattanós dupla-duplát ért el. A teljesítmény-indexe 45-ös lett a kozármislenyi összecsapáson, mely az egész szezont nézve az egyik legjobb egyéni produkció volt a hazai mezőnyben. A ZTE oldalán Deanna Tuchscherer zárt a fővárosban 11 ponttal és 7 lepattanóval.

A bajnokságban a csapatok október 3-án és február 13-án mérkőztek. Az első fordulós októberi meccsen 102-70-re nyert hazai pályán, Monoron a CEKK. A februári találkozó időben sokkal közelebb áll, akkor 90-49-es ceglédi siker született. Az 51-23-as félidő döntőnek bizonyult. A 46-19-es lepattanócsata megalapozta a ceglédi fölényt. A CEKK a 64 mezőnykísérletéből 31-et értékesített, közte nyolc triplát. A ZTE viszont az 57-ből mindössze 17-et. Ha a távoli dobásokat nézzük, ott a 17-ből három lett sikeres.

Az alsóházi rájátszást nézve a Ceglédet nem fenyegeti a kiesés veszélye. Minden találkozó megnyerése, a 9. hely matematikailag történő mielőbbi bebiztosítása lehet a célja. A ZTE még nyeretlen idén. Számára esélyt az teremthet, ha a PINKK-et kétszer legyőzi és ezen felül egy bravúrgyőzelmet elér. Ha eközben a baranyai gárda nem szerez egyetlen győzelmet sem, akkor megfordulhat a 11-12. pozícióban a csapatok helyzete.

Szerdán érdekes lesz figyelni, hogy a zalaegerszegiek a szombati fellépés után vissza tudnak-e kanyarodni a korábbi versenyképesebb formájukhoz. A Cegléd pedig tud-e hasonlóan felszabadult, lendületes játékot mutatni.

Fotó: VBW CEKK Cegléd

Hirdetés