Hirdetés
Archivum

Ceglédi helyzetértékelés az M4 Sport kosárlabda magazinjában:

:

Hirdetés

Hétfõn délután az M4 Sport kosárlabda magazinjában Cziczás László, a VBW CEKK Cegléd vezetõedzõje volt a vendég. Bár a helyosztó párharcok még nem kezdõdtek el, a sportcsatorna arra kérte a szakembert, hogy értékelje a csapata idei szezonját.

A ceglédiek az elmúlt két hétben három nagy csatát buktak el minimális különbséggel. Elõbb a Magyar Kupa negyeddöntõjében a késõbbi gyõztes Szekszárddal szemben hosszabbítás után maradtak alul. Ezt követõen pedig a bajnoki negyeddöntõ párharcban két egylabdás meccset veszített a Cegléd.

„Idõrendi sorrendben az elsõ mérkõzésünket a kupán játszottuk a szekszárdi csapat ellen. Nagyon-nagyon éles meccset vívtunk, ahol a harmadik percben lesérült az egyik legjobb játékosunk Katona Szidónia. Úgy gondolom, hogy ez nagyban befolyásolta a végkimenetelt. Utána játszottunk a Gyõrrel kettõ mérkõzést. Egy abszolút ki-ki párharc volt, a két meccsen kaptunk ki összesen hat ponttal. A két csapat játékoskeretét ha nézzük, akkor a gyõri jóval erõsebb a miénknél. Több rutinosabb játékosuk van. A továbbjutásuk megérdemelt, viszont ha mi jutunk tovább 2-0-val, akkor sem szólhatott volna senki egy rossz szót sem.” – kezdte értékelését Cziczás László, a VBW CEKK Cegléd vezetõedzõje.

A Gyõr elleni negyeddöntõ párharc statisztikáját elemezve az eladott labdák kerültek fókuszba a beszélgetés során. „Idegenben nem lehet ennyi eladott labdával meccset nyerni egy olyan szintû csapat ellen, mint a Gyõr. Hazai pályán még talán-talán belefér, mert ott egyéb dolgokkal lehet kompenzálni. Valóban sok volt az eladott labdánk, ráadásul kulcsjátékosainktól jöttek ezek és ez nem fér bele egy ilyen párharcban.” – fogalmazott a szakember, aki azt is elmondta, hogy az 5. hely megszerzésével elégedettek lehetnek:

„Azt gondolom, ha valaki végigkövette a szezonunkat, hogy mi mindenen mentünk keresztül, akkor láthatja: játékosok hagytak el minket és a válogatott játékosaink bajlódtak sérüléssel. Nagyon nehéz éven vagyunk túl. Mindettõl függetlenül, ha a céljainkat el tudjuk érni és a pécsi csapaton túljutva az 5. helyért játszhatunk, akkor ebbõl a szezonból, amit ki lehet hozni, azt kihoztuk.”

Cziczás Lászlót ismét kérdezték Nagy-Bujdosó Nóra távozásáról: „Nálunk az egyik legjobb játékos volt a csapatban. Nem csak a pontjai, hanem a mentalitása alapján is. Hatalmas gyõzni akarással játszott, támadásban, védekezésben vezér volt. Nagyon sajnáltam, hogy elment. Egy új csapatot kellett építeni a távozása után szinte a nulláról, mivel olyan sebek lettek a játékosokon. Sokáig nyögtük ezt a helyzetet, ekkor jöttek be olyan vereségek, amik azt okozták, hogy csak a 6. helyen tudtunk zárni az alapszakaszban. Ez az eredmény jelentette, hogy a Gyõrrel játszottunk a negyeddöntõben. Ha nincsenek ilyen hullámvölgyek szezon közben, akkor most nem a Gyõrrel játszunk az elõdöntõért és lehet, hogy nem is pályahátrányból. Nagyon sajnálom, hogy ez a szezon a Nórival kapcsolatban így sikerült.”

Tavaly a Magyar Kupában döntõt játszott a Cegléd, míg a bajnokságban bronzérmes lett. Idén már biztosan nem tudja ezt a szereplését megismételni a csapat. „Nem gondoltam azt, hogy ennél feljebb lehet lépni. Azt tudni kell, hogy a miénk egy kis városi csapat, amit egyszemélyben Filipowicz Krzysztof vezet. Mindenféle támogatás nélkül, egyszemélyben finanszírozza a csapatot. A tavalyi szezon a csoda kategóriába tartozott. Azért mondtam az elõbb, ha itt az 5. helyet sikerülne megcsípni, arra méltán lehetne büszke a vezetõség, a város és minden szurkolónk.” – összegzett Cziczás László.

A teljes beszélgetés megtekinthetõ ITT 

Hirdetés