Hirdetés
Európa

Celine Dumerc az új feladatáról:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a francia válogatott csapatmenedzsere Celine Dumerc lesz. A klasszis játékost a L’Équipe sportlap kérdezte.

Jövőre rendkívül mozgalmas nyara lesz az olimpiai résztvevő európai válogatottaknak. Előbb Európa-bajnokságot rendeznek június végén, majd július végén és augusztus elején jön a tokiói ötkarikás játékok. A megnövekedett terhek miatt van szükség egy csapatmenedzserre, igaz a pontos feladatáról még Dumerc sem tudott sok pontosat mondani.

Sok mindent pontosítani kell, de alig várom már, hogy kezdhessek. Bár erre még egy kicsit várni kell, mert jövőre a Basket Landes-nál is fontos teendők várnak rám. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tudom mi lesz a feladatom hétfőn, kedden vagy éppen szerdán. Ez majd később fog kikristályosodni.

– mondta Dumerc, akinek konkrét elképzelései nincsenek arról, hogy miként folytatná az életét a profi pályafutását követően. Ilyen szempontból is jól jött ez a megkeresés.

“Sokszor kérdezték ezt.” – felelte. “A szövetség ajánlata, hogy csatlakozzak a válogatott stábjához, megkönnyítette az átmenetet. Hogy fel tudok-e nőni az elvárásokhoz? Nem örökre köteleztem el magam. Szeretnék új tapasztalatot gyűjteni és megnézni, hogy alkalmas vagyok-e rá.”

A francia szövetség tavaly indította el azon kezdeményezését, hogy minél több egykori klasszist valamilyen formában a “rendszerben tartson.” A férfi válogatott mellett Boris Diaw kapott egy pozíciót és Dumerc vele is fog majd konzultálni.

“Engem néhány hónapja kerestek meg. A világjárvány mindent a feje tetejére állított és lassan haladtak a dolgok. Emellett én szerettem volna játszani még egy évet, de a szövetség ebben is partner volt.” – összegzett a klasszis játékos.

 

 

Hirdetés