Hirdetés
Utánpótlás

Céltudatosan készül Temes Boróka:

:

Hirdetés

Kosárlabdázó szeretne lenni, de fontosnak tartja a tanulást Temes Boróka. Ez látszik az eredményein is. A PVSK jó tanulókat bemutató sorozatában a junior válogatott kerettag Temes Borókával készült beszélgetés.

Elsőként érkezik az edzésre Temes Boróka – ahogy szokott. Indul a vakáció, ő mégis gyakorolni jött társaival a PVSK Sportcsarnokba. Látszik rajta, komolyan veszi a kosárlabdát, de eközben nem hanyagolja el a tanulást sem: a Leöwey Klára Gimnázium angol tagozatán tanul, kilencedikes bizonyítványába csak jó és jeles került, mégis szerényen reagál, amikor gratulációt fogadja – olvasható a PVSK hivatalos honlapján megjelent összeállításban.

Azt hiszem, a karantén miatt lett idén ilyen jó a bizonyítványom. Így azért könnyebb volt összehangolni az otthoni erősítő edzéseket és a digitális tanulást… Nekem egyformán fontos a sport és a tanulás, elég, ha arra gondolok, hogy pont ugyanannyira esik rosszul egy rossz érdemjegy, mint ha vereséget szenvedünk a csapattal, vagy nem megy a játék. Sőt, a sport megkönnyíti a tanulást, hiszen a mozgás révén kikapcsol, és javítja a koncentrációmat. Ráadásul azzal, hogy iskola mellett heti ötször járok sportolni, meg kellett tanulnom beosztani az időmet, ami a javamra szolgál: ha túl sok szabadidőm lenne, könnyebben megcsúsznék a feladataimmal, mert mindig úgy érezném, sok még időm van rá. A suli után otthon megcsinálom a házi feladatot, majd lejövök edzésre, így este van egy kis szabadidőm is. Nagyon fontosnak tartom a kosárlabdát, mindenképpen kosárlabdázó szeretnék lenni, és örülnék, ha külföldön járhatnék egyetemre, az álmom az, hogy kosárlabda-ösztöndíjjal az Egyesült Államokban járhassak majd egyetemre.

– mondta el a junior válogatott június végi összetartására is behívott Temes Boróka a a PVSK hivatalos honlapjának.

Fotó: PVSK.hu

Hirdetés