Hirdetés
Magyarország

“Célunk, hogy fenntartsuk Debrecent a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség térképén”:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Debrecen a következő három évben korosztályos világbajnokságokat rendezhet.

A sort 2021-ben az U19-es leány kosárlabda világbajnokság nyitja, melynek hivatalos időpontját a FIBA Végrehajtó Bizottsága pénteken erősítette meg. A seregszemlét 2021. augusztus 7. és 15. között rendezik.  Ezt követően 2022-ben U17-es leány világbajnokság, majd 2023-ban fiú U19-es világbajnokság következik.

Becsky István, a DEAC Kosárlabda Akadémia ügyvezető-sportigazgatója hangsúlyozta, hogy nagy elismerés és visszaigazolás Debrecen számára a FIBA-tól ez a döntés.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a következő három évben is lesz világesemény Debrecenben. Városunk több alkalommal is bebizonyította, hogy rászolgál a bizalomra, legyen szó 5 az 5, vagy 3 a 3 elleni kosárlabdáról. A körülmények adottak, a szervezőbizottság pedig évről évre keményen dolgozik a lebonyolítás zökkenőmentességén. Nagy elismerés és visszaigazolás ez számunkra, célunk pedig, hogy továbbra is fenntartsuk Debrecent a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség térképén.

– nyilatkozta a rendezés hátteréről Becsky István.

Mint ismert, Debrecen a közelmúltban a 3×3-as világversenyek kapcsán már szerepelt a nemzetközi szövetség hivatalos felületein.

Fotó: debsport.com

Hirdetés