Hirdetés
Magyarország

Chanel Mokango komoly térdsérülésből visszatérve segítené a DVTK-t:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK nagy visszatérője lesz Chanel Mokango, aki tavaly szeptemberben szenvedett súlyos térdsérülést. Az elmúlt évadot kihagyta. Ezúttal viszont a keret egyik legrutinosabb tagjaként segítheti az együttest.

Próbálom minden nap kihozni magamból a maximumot. Szeretnék ismét jó formában játszani, úgy, mint korábban. Természetesen a térdem fájni fog, hiszen ez már a második műtétem volt. Ez nem egy olyan dolog, amit néha érzel, néha nem. Minden nap fájni fog. Már szinte hozzászoktam, hogy olyanok a térdeim, mint egy nagymamának. Ilyen a sport. Sajnos számolnunk kell sérülésekkel, de ez így normális.

– nyilatkozta a DVTK Napos oldal magazinnak Mokango, aki mellett végig kitartott a klub. “Nagyon sokat segített, hogy támogattak a társaim, az edzőm, a teljes stáb. Szép volt, ahogy a gondomat viselték. Nagyon sok csapatnál, ahol megfordultam, más a felfogás. Nem mindig törődnek egy sérült játékossal. Itt viszont minden támogatást megkaptam. A klubnál tartottak és mindent biztosították a felépülésemhez.” – tette hozzá.

Mokango hangsúlyozta a visszatérés fontosságát.

Játszani szeretnénk. Itt pedig igazán otthon érzem magam. Mindenképpen vissza akartam térni. Jól ismerem a lányokat. Tudom, hogy sok a fiatal, de igyekszem alkalmazkodni hozzájuk. Elárulom, hogy Megyó (Medgyessy Dóra – a szerk) is fontos szempont volt, imádok vele játszani.

– jelentette ki a 31 éves center, aki az Egyesült Államokban töltötte a járvány miatti leállást:

“Más az, amikor az ember egyedül készül és egészen más a lányokkal edzeni. Természetesen csapattal sokkal jobb, mert húzzuk egymást. Ismerem magam és tisztában vagyok a képességeimmel. Hamar formába fogok lendülni és minden egyes meccsen előrébb fogok lépni. Napról napra jobb leszek. Muszáj a tudásomra támaszkodnom, hiszen már nem vagyok túl fiatal. Nyilván nem tudok majd úgy játszani, mint ők, föl-alá rohangálni a pályán. Ebben a korban már inkább a rutin és a tudás számít.” – tért rá a szerepére Mokango.

A centert az átalakult keretről is kérdezték. “Jó játékosok, akik segítségünkre lesznek. Hiszek bennük, Angit jól ismerem. Nagyon fiatal még, de hihetetlen tehetség. Rengeteget fejlődött és nagyon jó formában van. Ne feledkezzünk meg Petráról, aki rendkívül erőszakos, jól dob és gyors is. Természetesen így hogy visszatértem, “ütni-vágni” fogom őket az edzéseken. Azt hiszem jók leszünk.” – összegzett, majd rátért a tervekre.

Ezt sohasem lehet előre tudni. Hiába vagy erős, néha egy kiscsapat meglepetést tud okozni. Lehetnek jó játékosaik, de nem tudnak csapatként együtt dolgozni. Amit ígérhetünk, hogy mindent ki fogunk hozni magunkból. Hiszek a lányokban és magamban is. A legjobb teljesítményre törekszünk.