Hirdetés
Archivum

Chelsea Gray klasszisával nyerte a Sparks a matiné meccset:

:

Hirdetés

Kedden helyi idõ szerint a délelõtti órákban fogadta a New York Liberty Westchesterben a County Centerben a Los Angeles Sparks gárdáját. Az iskolásokkal teli lelátók elõtt Chelsea Gray remeklésével érvénysítette a papírformát a Sparks.

Fotó: Los Angeles Sparks

Fotó: Los Angeles Sparks

Az iskolai csoportokkal remek hangulat kerekedett a délelõtti összecsapáson. Ehhez a két csapat is kellett, akik a korai idõpont ellenére egy jó ritmusú, pulzáló derbit vívtak szinte végig szoros mérkõzésállás mellett. A félidõben 36-35-re a Sparks vezetett és ugyanez az egy pont maradt a felek között a harmadik negyed végére is. Akkor 57-56 állt az eredményjelzõn.

A záró szakasz elején a Liberty kapott el egy jobb periódust. Az utolsó öt percbe érkezve 69-64-nél úgy nézett ki, hogy akár a bravúrra is lehet esélyük. Jött azonban Chelsea Gray, aki egy 10-0-s futást vezényelt. Egymaga 8 ponttal vette ki ebbõl a részét. 1 perc 21 másodperc volt hátra, amikor 74-69-re módosult az állás. Innen a Liberty már nem tudott visszajönni, higgadt büntetõzéssel hozta az idegenbeli kötelezõt a Sparks. Tekintve, hogy a Parker, Beard, Vadeeva trió nélkül dolgoznak, minden ilyen gyõzelmet meg kell becsülniük. Gray végül 29 ponttal zárt, de ki kell emelni négy gólpasszát. Ebben a mutatóban ugyanis a teljes karrierjét nézve átlépte a WNBA-ben az ötszáz kiosztott asszisztot.

Fotó: Los Angeles Sparks

Fotó: Los Angeles Sparks

a Sparks-nál érdemes még hangsúlyozni Chiney Ogwumike 15 pont, 10 lepattanós dupla-dupláját. A New York Liberty tavaly hazánkban szereplõ játékosai közül pedig Reshanda Gray 12 pontot és 5 lepattanót jegyzett 15 perc alatt, míg Amanda Zahui 30 perc alatt 6 ponttal, 12 lepattanóval zárt.

Eredmény

Los Angeles Sparks – New York Liberty78-73 (16-19, 20-15, 21-21, 21-18)

Statisztika

Hirdetés